لزوم مدیریت بحران زلزله در بافتهای قدیمی و تاریخی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت بحران زلزله در شهرهای دارای بافت تاریخی
- کد COI اختصاصی: NCECMHC01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2816
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی یزد
چکیده
بشر از آغاز زندگی خود با بحرانهای زیادی روبرو بوده است وهمواره درصدد پیدا کردن راه حلی برای پیشگیری و مبارزه با این بحرانها بوده است ، بحرانهای طبیعی بخش اعظمی از این بحرانها را تشکیل میدهند ، در کشور ایران که بر روی کمربند آلپ هیمالیا قرار گرفته است بحران زلزله از اهمیت خاصی برخوردار بوده و هرساله درصد بالایی از خسارات ناشی از بحرانهای طبیعی را بخود اختصاص میدهد . اغلب زلزله هایی که در ایران روی میدهند از نوع تکتونیکی هستند تقزیباً تمام شهرهای ایران در معرض این بحران قرار دارند و شهرهای دارای بافت تاریخی نیز از تهدید این بحران در امان نبوده وچه بسا در صورت بروز چنین بحرانی خساراتی شدیدتر را متحمل خواهند شد که جا دارد تا مسئولین و دست اندکاران حفاظت ونگهداری از این بافتهای با ارزش تاریخی راه حلی اصولی و کارآمد برای کنترل این بحران بیاندیشند . در این راستا بحث مدیریت بحران مطرح میشود . مدیریت بحران علمی است کاربردی که بوسیلة مشاهدة سیستماتیک بحرانها و تجزیه و تحلیل آنها ، در جستجوی یافتن ابزاری است که بتوان به وسیلة آن از بحرانها جلوگیری نمود و یا در صورت بروز ، در خصوص کاهش اثرات آن ، آمادگی لازم و امداد رسانی سریع و بهبود اوضاع اقدام نمود . مدیریت بحران مستلزم سیاستگذاری و برنامه ریزی دقیق مسئولین و دولتمردان می باشد و دارای چرخه ای می باشد که عبارتند از : پیشگیری- کاهش اثرات- آمادگی- پاسخگویی- امدادرسانی . که هر بخشی از این چرخه اگر اجرا نشود و یا نافص اجرا شود پیامدهای منفی را در بر خواهد داشت . شهرهای تاریخی و قدیمی کشورمان بدلیل اهمیت و ارزش جهانی از ویژگی خاصی نسبت به دیگر شهرها برخوردارند و مدیریت بحران زلزله در این شهرها حساسیت و دقت خاصی و همت بلند مسئولین را می طلبد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.