شبیه سازی شتابنگاشت مصنوعی زلزله اهر ورزقان با استفاده از روش اغتشاش سفید -گوسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مهدویان

استادیار دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی،

سیدحمزه شاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران زلزله دانشگاه شهید بهشتی،

چکیده

امروزه طراحی نهایی بسیاری از سازه های مهم مانند نیروگاه های هسته ای، سدها، سازه های بلند، پل های معلق، بر پایه آنالیز تاریخچه زمانی خطی و یا غیرخطی صورت می گیرد . برای انجام این گونه تحلیل ها نیاز به شتاب نگاشت های حرکت زمین در ساختگاه سازه می باشد. با توجه به نیاز به شتاب نگاشت ها، در موارد عدم دسترسی، یک راه یافتن مکانی با شرایطی مشابه با شرایط فیزیکی منطقه ی مورد نظر برای طراحی سازه است، تا بتوان از شتاب نگاشت های ثبت شده در آن مناطق به طور مستقیم استفاده نمود با توجه به خصوصیت منحصربه فرد نیروهای زلزله در طراحی سازه ها، که هیچ گاه دو زلزله مشابه باهم وجود ندارد، استفاده از این روش هم دشواری و مشکلات خاص خود را دارد . به جز نواحی خاصی از جهان که شتاب نگاشت های ثبت شده ی مناسب دارند، در سایر نقاط می توان از شتاب نگاشت های مصنوعی برای انجام تحلیل استفاده نمود. در این مقاله با استفاده از روش اغتشاش سفید گوسی برای منطقه لرزه خیز آذربایجان برای چندین ایستگاه لرزه خیز از جمله اهر ، هریس و.. اقدام به تولید رکورد مصنوعی می کنیم و سپس برای صحت سنجی، نتایج بدست آمده را با زلزله بیست و یکم مرداد 91 اهر ورزقان مورد ارزیابی قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، شتابنگاشت،اغتشاش سفید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.