گیاه پالایی تصفیه خانه های فاضلاب با استفاده از گیاه وتیور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی آلودگی های محیط زیست با محوریت زمین پاک
  • کد COI اختصاصی: IAUEP01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا موسوی

اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل

رضا آقایاری

محمد خداپرست

حسن قاسم پور

چکیده

افزایش آلودگی آب و خاک باعث ایجاد مسائل و مشکلات زیست محیطی زیادی می شود. از سوی دیگر روش های متفاوت کنترل و تصفیه آلودگی با تکنولوژی های مدرن بوجود آمده است که این روش ها عموماً هزینه های بسیار بالایی را به خود اختصاص می دهد به نوعی که بعضاً صرفه اقتصادی نخواهد داشت. یکی از روش های مورد استفاده در تصفیه آلودگی های آب و خاک استفاده از گیاهان است که اصطلاحاً گیاه پالایی نامیده می شود. شناسایی گیاهان فعال و مهم در این زمینه باعث افزایش کارآیی و حفاظت از محیط زیست می گردد. وتیور (Vetiver zizanioides) یکی از گیاهانی است که دارای قابلیت های متمایز و برتر در زمینه رشد در شرایط نامتعارف و جذب آلودگی از آب و خاک می باشد. ویژگی های منحصر به فرد اکوفیزیولوژیکی این گیاه نظیر مقاومت به شوری، خشکی، سمیت، اسیدیته و فلزات سنگین موجب می گردد تا توجه ویژهای به کشت و بهره برداری از این گیاه گردد. استفاده از این گیاه در تصفیه خانه ها یا موارد مشابه قابلیت بالایی در حذف آلایندگی خواهد داشت و کمک شایان توجهی به حفاظت محیط زیست می نماید.

کلیدواژه ها

گیاهپالایی، وتیور، آلودگی و فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.