ارزیابی ریسک محیط زیستی سدها در فازهای ساختمانی و بهره برداری با استفاده از روش ویلیام فاین (مطالعه موردی: سد عمارت در استان اردبیل)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی آلودگی های محیط زیست با محوریت زمین پاک
  • کد COI اختصاصی: IAUEP01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل قاسم پور نیاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، اردبیل، ایران

ابراهیم فتائی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، استادیار گروه مهندسی منابع طبیعی-محیط زیست، اردبیل، ایران

چکیده

امروزه بحران کم آبی و خشکسالی جهانیان را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است. برای غلبه بر این مشکل و همچنین جهت تولید انرژی، دولتها مجبور به احداث سدها در مناطق مختلف گردیده اند. اما انجام پروژه های سدسازی، تاثیرات زیادی بر محیط زیست خواهند داشت این تاثیرات در مراحل مختلف احداث، بهره برداری و پایان عمر مفید سدها، به اشکال مختلف بروز خواهند نمود. واقعیت امر اینست که در کشور ما و بسیاری از کشورهای دنیا در بیشتر سدهای احداث شده ارزیابی ریسکهای محیط زیستی بطور کامل در نظر گرفته نشده است. روش های متعددی جهت ارزیابی ریسک زیست محیطی سدها وجود دارد در این مقاله سعی شده است با استفاده از روش ویلیام فایم ریسکهای محیط زیستی سد عمارت واقع در استان اردبیل مورد ارزیابی قرار گیرد. بطوریکه پس از شناسایی ریسکهای موجود در منطقه و با توجه به شدت اثر، احتمال وقوع و پیامدهای احتمالی مواجهه آن با محیط زیست، کار ارزیابی و طبقه بندی ریسکها انجام گرفت و نتایج نشان داد که در ارزیابی ریسک سد عمارت در فازهای ساختمانی و بهره برداری با استفاده از روش ویلیام فاین در هیچ یک از فعالیتها میزان ریسک اضطراری دیده نشد اما در فعالیتهایی نظیر خاکبرداری و خاکریزی، فعالیت تجهیزات و ماشین آلات، احداث جاده های دسترسی و دپوی مصالح حاصل از منابع قرضه، میزان ریسک غیر طبیعی وجود دارد که نیازمند بررسی و توجه هر چه سریعتر است.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک محیط زیستی، فازهای ساختمانی و بهره برداری، سد عمارت، روش ویلیام فایم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.