مقاوم سازی در بناهای تاریخی با نگاهی به پردیس شهرستانک آرشام بم و ماکو
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت بحران زلزله در شهرهای دارای بافت تاریخی
- کد COI اختصاصی: NCECMHC01_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1719
نویسندگان
مهندس سازه و کارشناس ارشد مرمت، عضو دفتر اجرایی طرح پردیسان (سازمان می
چکیده
ما در سرزمینی زندگی می کنیم که در طول تاریخ خود شاهد حوادث گوناگونی بوده است حوادث طبیعی و غیرطبیعی که در طی سالها بر این مرز و بوم گذشته و گذشتگان ما همواره سعی در مقابله با آن را داشته اند. زمین لزره جزو طبیعت و ذات این سرزمین است پس باید آنرا شناخت و با آن زندگی کرد و آنرا از محدودیت به یک امکان تبدیل کرد خصلتی که مردم ما در تمام طول تاریخ پربارشان به آن شهرت داشته اند. در این مجموعه سعی گردید بخش کوچکی از فعالیتهای دفتر اجرایی طرح پردیسان که در زمینه مقاوم سازی بناهای تاریخی صورت گرفته عرضه شود و راهکارها و اقداماتی که در زمینه مقاوم سازی بناهای تاریخی پروژه هایی از قبیل پردیس شهرستانک- پردیس آرشام بم و پردیس ماکو انجام شده مورد نقد و بررسی قرار گرفته و نقاط ضعف و قوت آن بیان گردیده است. در این مجموعه نحوه برخورد با دو تیپ از بناهای تاریخی شامل بناهای خشتی-گلی و سنگی مورد بررسی قرار گرفته است. و بکارگیری اصول سنتی در ساخت مجدد این بناها و استفاده از تکنولوژی جدید مورد نقد قرار گرفته است. نحوه اجراء کلاف کشی در بناهای تاریخی و محدودیت های موجود در این گونه بناها مورد توجه قرار گرفته که گاهاً منجر به این می شود که عملاً هیچ گونه اقدام موثری در زمینه مقاوم سازی بناها نمی توان انجام داد. ارزشهای معماری و تزئینات وابسته به معماری بناهای تاریخی همان اندازه که چشم نواز و زیبا می باشند بعنوان یک عامل بازدارنده در امر مقاوم سازی عمل می کنند. با این حال نبایستی فراموش نمود اصل اصلی در کنار تداوم حیات بناهای تاریخی حفظ جان انسانها می باشد. در نهایت براساس تجربیات و مطالعات نگارنده یکسری از عواملی که موجب تخریب بناهای تاریخی در مقابله با زلزله می شود ارائه گردیده است. که چنانچه در رفع آن اقدام شود. تاحدی ضامن پایداری بناهای تاریخی خواهد شد. امید است آنچه ارائه گردیده بتواند در جهت پیشرفت دانش مقاوم سازی در بناهای تاریخی قدمی هر چند کوچک محسوب گردد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.