بررسی اثز مصرف خاکی و محلول پاشی نانوکلات آهن بر میزان آهن، درصد روغن دانه و وزن هزار دانه کنجد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس علوم و فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOG01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود بقری

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، دبیر آموزش و پرورش استان فارس

حسین شمسی محمود آبادی

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، گروه زراعت، میبد، ایران

ابوالفضل مروتی

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، گروه زراعت، میبد، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر مصرف خاکی و محلول پاشی نانو کلات آهن بر میزان آهن و درصد روغن دانه و وزن هزار دانه کنجد آزمایشی در سال 1390 در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی میبد در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. مقادیر 10 و 20 کیلوگرم در هکتار نانو کلات آهن به صورت مصرف خاکی و محلول پاشی با غلظت یک در هزار نانو کلات آهن در مراحل ساقه دهی، گلدهی، ساقه رفتن توام با گلده ی و شاهد (عدم کود دهی) مورد بررسی قرار گرفت. درصد روغن و مقدار آهن بذر و وزن هزار دانه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که محلول پاشی در زمان ساقه رفتن توام با گلدهی و ساقه دهی بیش ازین درصد روغن را دارا بود وزن هزار دانه فقط در مصرف خاکی 20 کیلوگرم نانو کلات آهن معنی دار شد. مقدار آهن بذر هم در تمام مراحل به جزء مصرف بصورت محلول پاشی در مرحله ساقه دهی افزایش یافت و معنی دار نبود. بطور کلی نتایج نشان داد که محلول پاشی در مراحل ساقه رفتن توام با گلدهی، ساقه دهی و مصرف خاکی 10 و 20 کیلوگرم در هکتار نانو کلات آهن باعث افزایش عملکرد کیفی در کنجد می شود.

کلیدواژه ها

آهن، محلول پاشی، مصرف خاکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.