شناسایی و اولویت بندی شاخص های موثر در رقابت پذیری صنعت مبلمان چوبی ایران با استفاده از روش تاپسیس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فن آوری های نوین در صنایع چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: IAUCCWP02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام گودرزی

دانش اموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ

آژنگ تاج دینی

دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

در حال حاضر صنایع تولید کننده محصولات متنوع مبلمان چوبی با چالش های گسترده ای در زمینه توسعه بازارهای هدف و ورود به عرصه های منطقه ای و بین المللی روبرو می باشند. از دلایل مهم ناکامی شرکت های تولیدی در بازارهای بین المللی می توان به عدم رقابت پذیری آنها در قیاس با رقبا اشاره نمود. لذا هدف از این مطالعه تعیین و رتبه بندی عوامل موثر بر رقابت پذیری صنعت مبلمان چوبی ایران به روش تاپسیس می باشد برای این منظور از روش های تحقیق اسنادی و پیمایشی نمونه 100 نفری در قالب طراحی پرسشنامه هایی استاندارد و استفاده از نظرات متخصصین در چهار گروه اصلی و 19 زیر شاخص تعریف شدند. درجه اهمیت شاخص ها و زیرشاخص ها با روش تاپسیس تعیین شد که در میان شاخص های اصلی اقتصادی فنی، مواد و مصالح انسانی بترتیب دارای بالاترین ارزش وزنی می باشند نتایج نشان می دهد زیرشاخص طراحی موفق نسبت به سایر زیر شاخص ها در این روش دارای برتری چشمگیری است زیرشاخص های نیروی انسانی متخصص، مواد اولیه توسعه استاندارد ، مدیریت پایدار، عرضه پایدار، ارتقا مهارت به ترتیب دارای بالاترین اولویت می باشند. نتیجه گیری می شود که توجه ، تشویق مسئولان و دست اندرکاران امر و سرمایه گذاری بیشتر در زمینه طراحی محصول در اولویت قرار گیرد حمایت جدی دولت از تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایرانی . با توجه به اینکه طراحی موفق مستلزم نیروی انسانی متخصص است حفظ و جذب این دسته از کارکنان برنامه ریزی صحیح و مدیریت پایدار بسیار ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

تاپسیس، رقابت پذیری، شاخص، صنعت مبلمان چوبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.