مقدمه ای بر کاربرد الیاف معدنی در کاغذسازی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی فن آوری های نوین در صنایع چوب و کاغذ
- کد COI اختصاصی: IAUCCWP02_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1832
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی فناوری سلولز و کاغذ پردیس ۱ دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی فناوری سلولز و کاغذ پردیس ۱ دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
امروزه کاربرد الیاف معدنی در کاغذسازی از رواج رو به رشدی برخوردار شده چراکه این الیاف به دلیل ساختار لیفی شکل و طول بلند درگیری بهتری نسبت به ذرات معدنی پرکننده با الیاف لینگوسلولزی داشته و راحت تر با الیاف تشکیل ورقه را می دهند. در واقع این الیاف معدنی مانند پر کننده عمل نکرده و بلکه مانند خود الیاف عمل و درگیری خوبی با آن برقرار می کنند. شکل ساختاری شبکه کاغذ مرکب از الیاف گیاهی و الیاف معدنی در مقایسه با الیاف گیاهی و ذرات پودری معدنی پرکننده سبب ماندگاری بیشتر الیاف می شود . از این رو ضمن بهبود ماندگاری و کاهش هدر رفت مواد اولیه فرایند کاغذسازی ، ویژگی های مقاومتی شامل شاخص های کششی ، پارگی و ترکیدن کاغذ نیز به دلیل اتصال قوی تر الیاف معدنی و گیاهی با هم به طور قابل توجهی افزایش می یابد. از طرفی فراوانی منابع الیاف معدنی در کشورهایی نظیر ایران و قیمت کم آنها سبب کاهش هزینه تمام شده کاغذ تولیدی و موجب صرفه اقتصادی می شود. مسئله مهم دیگر کاهش مصرف الیاف لینگوسلولزی و به دنبال آن قطع درختان جنگلی با کاربرد بیشتر این الیاف در ساخت کاغذ است که سبب حفظ منابع ارزشمند جنگلی می شود.کلیدواژه ها
الیاف معدنی، الیاف لینگوسلولزی، ویژگی های مقاومتی کاغذ، ماندگاری پایانه ترمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.