تاثیر رطوبت بر انتشار فرمالدهید از تخته خرده چوب ساخته شده با گونه زرد تاغ

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فن آوری های نوین در صنایع چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: IAUCCWP02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی برازنده

استادیار بخش تحقیقات علوم چوب و کاغذ موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

حسین حسینخانی

استادیار بخش تحقیقات علوم چوب و کاغذ موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

سعید اسحاقی

دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

عباس فخریان

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم چوب و کاغذ موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

چکیده

با توجه تاثیر نامطلوب گاز فرمالدهید بر سلامت انسان و محیط زیست میزان انتشار این گاز از یک فراورده چوبی، تعیین گردیده تا روشی عملی برای اندازه گیری میزان انتشار این گاز از هر فراورده چوبی دیگر ارائه گردد. بدین منظور نمونه های تخته خرده چوب از چوب درخت زرد تاغ در شرایط ثابت از نظر فشار، زمان و درجه حرارت پرس ولی با سه گرادیان رطوبتی متفاوت با استفاده از چسب اوره فرمالدهید ساخته شدند. با استفاده از روش دسیکاتور که در استاندارد شماره D5582-00 مربوط به آیین نامه ASTM منتشر گردیده میزان انتشار گاز فرمالدهید از هر نمونه بر حسب میکروگرم فرمالدهید بر میلی لیتر محلول (ppm) محاسبه گردید. نتایج بدست امده نشان می دهد که با افزایش گرادیان رطوبتف میزان انتشار گاز فرمالدهید ، کاهش می یابد به طوری که تخته های خرده چوب با گرادیان رطوبتی صفر درصد 8/946ppm ف تخته های خرده چوب با گرادیان رطوبتی 2 درصد 6/312ppm و تخته های خرده چوب با گرادیان رطوبتی 4 درصد ف 4/172ppm فرمالدهید را از خود منتشر می سازند. به عبارت دیگر با افزایش گرادیان رطوبت از صفر درصد به 2 درصد، انتشار فرمالدهید به میزان 29 درصد و با افزایش گرادیان رطوبت از 2 درصد به 4 درصد، انتشار گاز فرمالدهید به میزان 34 درصد کاهش می یابد. همچنین مقایسه این مقادیر با مقادیر استاندارد و مجاز نشان می دهد که این تخته ها فقط در فضاهای باز باید مورد استفاده قرار گرفته و از به کار بردن آنها در محیط های داخلی شدیدا باید اجتناب شود.

کلیدواژه ها

فرمالدهید، تخته خرده چوب، فراورده های چوبی، روش دسیکاتور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.