بررسی فیتوپلانکتونی رنگدانه های کلروفیل a،b،c ارتباط آن با پارامترهای فیزیکو- محیطی در تابستان و ایستگاههای تالابی گمیشان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF02_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده عمرانی

کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی محیطزیست گرایش آلودگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

رضا امیرنژاد

عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

شادمان شکروی

دانشیار- عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد گرگان

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی فیتوپلانکتونی رنگدانه های کلروفیل a،b،c در شش ایستگاه تالاب گمیشان و یا ایستگاه دریای خزر که از نظر ظرفیت تولید رنگدانه نقاط حساسی بودند و ارتباط ن با پار مترهای فیزیک و محیطی چون عمق دماph و شوری می باشد هم چنین تعیین سطح تروفی رنگدانه chla TSI نیز از اهداف دیگر مورد بررسی است. نتایج این بررسی نشان داد کانال زهکش گمیشان که حاوی فاضلاب های شهر گمیشان است، بالاترین محدوده تغییرات غلظت chla (فرمول در متن اصلی مقاله) و کانال ورودی میگو پایین ترین محدوده تغییرات غلظت chla 1.261 را نشان داده در ناحیه مصبی گرگانرود نیز شکوفایی دیاتومه در تابستانه chlc (فرمول در متن اصلی مقاله) به ثبت رسیده ضریب پیرسون نیز حاکی از همبستگی مثبت شوری با کلروفیل می باشد. p> 0.05 نتایج سطح تروفی TSI کلروفیل نشان داد که اکثر ایستگاه ها در تالاب شرایط یوتروفی را داشته، دریای خزر نیز دارای شرایط مزوتروفیک در فصل تابستان بوده است. به نظر می رسد که رسوبگذاری بالای کانال های ارتباطی دریا با تالاب، شرایط گرم و خشک و راکد آب و هوایی، مدت ماندگاری بالای آب به دلیل کم عمق بودن و ورود فاضلاب های شهری، از مهم ترین دلایل وضعیت بحرانی و شکوفایی جلبکی در تالاب است.

کلیدواژه ها

تالاب گمیشان، کلروفیل،c،b،aشاخصTSIپارامترهای فیزیکو-محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.