تحلیل عددی نشت از ساختگاه سد کوران بوزان ( استان لرستان )

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI09_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1916
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مختاری

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

علی ارومیه ای

دکترای زمین شناسی مهندسی ، دانشگاه تربیت مدرس

محمدرضا نیکودل

دکترای زمین شناسی مهندسی ، دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحمد حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

برای اجرای هر پروژه سد سازی از جمله مهمترین بخشهای تحلیل نشت و نفوذپذیری در پی و تکیه گاههای سدها فاز شناسایی ، اجرا و بهره برداری است . کاربرد روشهای تحلیل عددی و متقاعب آن استفاده از نرم افزارهای تحلیلی در پروژه های بزرگ عمرانی از دیر باز رواج داشته است . در این تحقیق سعی شده تا بر اساس داده های زمین شناسی جم ع آوری شده از ساختگاه سد کوران بوزان وبا استفاده از نرم افزار تحلیل عددی FEAP-HM نشت از پی سد مورد مطالعه قرار گیرد . جهت انجام این تحقیق ابتدا اطلاعات زمین شناسی مورد نیاز طی یک فاز مطالعاتی در ساختگاه سد کوران بوزان جمع آوری گردید . جهت تحلیل ابتدا مدل سا ختاری سد و پی آن در هر نرم افزار با استفاده از داده های زمین شناسی ساخته شد و سپس با اعمال فشارهای آب مختلف در پشت سد میزان نفوذپذیری و نشت مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت . ساختار هندسی مدل شامل سدی به ارتفاع 150 متر با عرض پی 300 متر و عرض تاج 20 متر و طول تاج 600 متر می باشد . میزان نشت از زیر پی تا عمق حدود 50 تا 60 متر بیش از مقدار 5 لوژان است ) Kutzner, 1996) و در زیر این عمق -7 نفوذپذیری به حدود 10 کاهش می یابد که وضعیت مناسبی از جهت نشت آب داراست . همچنین در تکیه گاهها وضعیت نشت آب با توجه به فشار کمتر آب در اعماق 40 تا 50متری به وضعیت مناسبی می رسد .

کلیدواژه ها

سد، تحلیل عددی، FEAP-HM، نفوذپذیری، لوژان، درزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.