تاثیر ادبیات نوگرای ترک بر شعر فارسی عصر مشروطه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISPL08_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

باقر صدری نیا

دانشیار دانشگاه تبریز

چکیده

پیوندهای فرهنگی موجود میان ایران وترکیه ریشه های تاریخی بسیار دیرینه ای دارد؛ قطع نظر ازمناسبات کهن مربوط به اعصار دوردست تاریخ، ازدوره سلجوقیان به بعد پیوندهای وثیق گوناگون در روند قرون و اعصار چنان وسعت و استحکامی یافته که در برخی مقاطع تاریخی به دشواری می توان مرزهای فرهنگی این دو سرزمین را از هم تفکیک کرد. یکی از بارزترین جلوه های این پیوند را در مناسبات ادبی میان ایران و ترکیه می توان دید.با بررسی روابط و پیوندهای ادبی میان دو ملت می توان آن را به دو دوره عرصه ماقبل تجدد (عصر سلجوقی، عثمانی) و ما بعد تجدد (عصر تنظیمات، مشروطه و جمهوری) تقسیم کرد. مقاله حاضر ضمن اشاره به پیشینه روابط فرهنگی، ادبی ایران و ترکیه، به رواج زبان و ادبیات فارسی در دوره ماقبل تجدد و تاثیر آن بر ادبیات دیوانی و کلاسیک ترک، بر آن است تا مناسبات ادبی دو کشور را دردوره تنظیمات و مشروطه عثمانی و مشروطه ایران بررسی کرد. نویسنده با ذکر نمونه هایی درصدد تبیین چند و چون این تاثیر و تاثر برآمده است.

کلیدواژه ها

پیوندهای ادبی، ایران، ترکیه، عصر سلجوقی، عثمانی، تنظیمات، مشروطه، نوگرایی، ادبیات، شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.