سبک شناسی ساختاری منظومه لیلی ومجنون نظامی با رویکرد به فرایند برجسته سازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISPL08_320
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته ناصری

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

عبدالحسین فرزاد

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

یکی از مهم ترین عناصری که در سبک شناسی شعر مطرح است. ساختار زبانی شعر است ؛ ویژگی هایی که بر مبنای ساختار آوایی، واژگانی و نحوی زبان استوار است و ان چه مسلم است، شاعر در زبان شعری، خود را ازجامه روزمره جدا می سازد وبرای افرینش هنری دست به خلق مضامینی در قالب فرم و ساختاری منحصر به فرد می زند که از او شاعر می زند که ازاو شاعر و از سرایشش شعرمی سازد و سبک شعری اورا می آفریند. در مقاله حاضر سعی ما بر آن است که به سبک شناسی ساختاری منظومه لیلی و مجنون نظامی، که یکی از مهم ترین آثار ادب غنایی فارسی محسوب می شود. بپردازیم. بنابراین بحث اصلی ما در تحلیل این منظومه، آن است که بدانیم نظامی در ساختار زبانی شعر خود از چه تمهیداتی بهره برده تا به وسیله آن بتواند زبان خودکار را از زبان ادبی متمایز کند؛ یا به تعبیر دیگر چطور توانسته از زبان عادی فاصله گرفته و زبان شعری را بیافریند. برای این منظور مقولاتی مانند فرایند برجسته سازی، زبان خودکار زبان ادبی، محور جانشینی/ همنشینی، قاعده کاهی معنایی و... بررسی شده است.

کلیدواژه ها

سبک شاسی ساختاری ، فرایند برجسته سازی، لیلی و مجنون، نظامی گنجوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.