واکاوی فراهنجاری در شعر فرزانه خجندی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISPL08_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا حسینی

مدرس دانشگاه دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان

احمد منصوری رضی

مدرس دانشگاه دکتری زبان شناسی، دانشگاه فرهنگیان

چکیده

یکی از مهم ترین عامل برای پیدایش سبک ادبی، فراهنجاری است که میزان آن با توجه به بسامد وقوع آن در هر اثر متفاوت است. پیوند شعر فرزانه خجندی با زبان و ادب کهن پارسی و استفاده از واژها ترکیبات و عباراتی که مخالف با هنجارهای عادی است به کلامش جلوه ای پراز صلابت بخشیده است در مقاله حاضر ابتدا تاریخچه ای از سبک ادبی مورد نقد و بررسی قرار می گیرد. ان جه در این بخش ها بیشتر خود را نمایان می سازد این است که فرزانه می کوشد توجه به ساختار کهن در شعر، با نگرش های جدید پیوند عمیقی میان کهنه و نو ایجاد کندو در این راه به موفقیت رسید است این بخش ها شامل فراهنجاری آوایی، واژگانی، باستان گرایی نحوی معنایی و سبکی است. در میان آن ها توجه فرزانه در فراهنجاری بیشتر به سمت هجار گریزی معنایی و گستردگی های عمیق ان است.

کلیدواژه ها

فرزانه خجندی، ادبیات معاصر تاجیک، فراهنجار، برجسته ساری، انواع فراهنجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.