بررسی و مقایسه امثال و حکم در تاریخ بیهقی و قابوسنامه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISPL08_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شعبانزاده

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

سوابه سلیمی خراشاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

کتاب تاریخ بیهقی و قابوسنامه از آثار بسیار ارزشمند زبان فارسی در قرن پنجم هجری به شمار می آیند. هر کدام از این دو کتاب دارای ویژگی ها خاص به خود می باشند که می توان آن ها را جزئی از میراث فرهنگی ایران نامید. تاریخ بیهقی از کتاب های تاریخی و ادبی مهم به شمار می آید و از باب اطلاعاتی که درباره مسائل مختلفی مانند تشکیلات درباری و آداب و عادات مختلف، مراسم و جشن ها و تشریفات رسمی و حوادث تاریخی که دارد سودمند است. در این پژوهش سعی بر آن است نخست به این سوال پاسخ داده شود که اصلاً فرهنگ و میراث فرهنگی چیست؟ پس از آن قصد بر آن است که به ریشه یابی امثال و حکم در ادب فارسی پرداختعه شود. سپس به مقایسه اجمالی امثال و حکم در تاریخ بیهقی و قابوسنامه و این که بسامد تکرار مثل ها از حیث مضمون و محتوا در هر کتاب چگونه بوده، پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

امثال و حکم، تاریخ بیهقی، قابوسنامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.