برنامه ریزی کالبدی- فضایی در مقیاس محلهای دهستان گودرزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار روستایی در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: RSDC01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آل محمد

کارشناس ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران.

مهسا یزدانپناه

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران.

شهرزاد فریادی

استادیار گروه برنامه ریزی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران.

چکیده

برنامهریزی به منظور بهرهبرداری پایدار از منابع سرزمین و پیشگیری از مسائل محیط زیست، ضروری میباشد. در تقسیمات سلسله مراتبی سیاسی، دهستان زیادترین تطابق را برای مطالعه اکولوژی انسانی و برنامه ریزی سیمای سرزمین در مقیاس محلهای دارد. هدف این مطالعه شناسایی مسائل و امکانات سرزمین و برنامه ریزی مناسب و پاسخگو میباشد. به همین منظور در مطالعه حاضر، فرآیند سه مرحلهای برنامه ریزی محیطزیست، به عنوان روش و چارچوب اصلی مطالعه استفاده شده است. دهستان گودرزی از توابع شهرستان بروجرد واقع در استان لرستان، به عنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب شده است. ابتدا یک شناخت سیستماتیک از ویژگیهای سیمای سرزمین (ویژگیهای اقتصادی- اجتماعی و محیط زیستی) و اکولوژی انسانی در مقیاس محلهای بدست آمده است. همچنین با استفاده از مدلهای گروه دوم و سوم سنگ و خاک، محدودیت و توان سنگ و خاک برای انواع کاربریها بررسی شده است. این مرحله با کار میدانهای و مطالعات کتابخانهای تکمیل گردید. در مرحله دوم فرآیند برنامه ریزی با توجه به مرحله یک، مسائل- امکانات سرزمین استخراج گردید. در مرحله سوم با توجه نتایج مراحل پیشین، چشم انداز با افق 1404 پیشنهاد گردید. سپس اهداف کلان تدوین و برای نیل به آنها، اهداف عملیاتی پیش بینی شد. این مطالعه دارای جنبه کاربردی در تهیه برنامه های کالبدی- فضایی در سطح دهستان و طرح هادی روستاها میباشد

کلیدواژه ها

فرآیند برنامه ریزی محیط زیست، توان سنگ و خاک، مسائل و امکانات، دهستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.