نقش گردشگری در توسعه پایدار روستایی(مطالعه موردی:روستای قورتان در استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار روستایی در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: RSDC01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره کیانی ابری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

رشد و توسعهی نواحی روستایی که اکنون شاهد مهاجرت بیرویه ساکنان خود است، مستلزم تدوین راهبردها و برنامه ریزی- های کارآمد است. کمبود منابع آب و خاک و جایگزین شدن کشاورزی سنتی با کشاورزی مکانیزه که به نیروی انسانی کمتری نیاز دارد موجب شده است، ادامه زندگی افراد در این نواحی به دلیل نبود اشتغال، با مشکل روبه رو شود. امروزه توان از گردشگری روستایی به عنوان رهیافت جایگزین برای نیل به توسعه پایدار مناطق روستایی و استفاده از ظرفیتهای نهفته در این نواحی بهره گرفت. پژوهش حاضر با هدف ارائه راهبردهایی جهت توسعه پایدار روستایی در ناحیه قورتان انجام گرفته است. این پژوهش،تحقیقی کاربردی و با رویکرد توصیفی -تحلیلی وتوأم با انجام مطالعات میدانی است. روستای قورتان، روستایی تاریخی است که در ناحیه کویری شرق اصفهان واقع شده است. ارگ تاریخی قورتان که قدمت آن به دورهدیلمیان بر میگردد، تنها قلعه ی خشت و گل جهان است که هنوز مسکونی است و در آن زندگی جریان دارد. علاوه بر آن این روستا به علت قرار گیری در منطقه کویری دارای پتانسیل های طبیعت گردی نیز هست.جاذبه های تاریخی دیگر وچشم اندازهای طبیعی و بکر این روستا دستخوش دگرگونی وتخریب واقع شده اند. هویت، اصالت فرهنگی، سنتها و فرهنگ بومی ساکنین این روستا در حال نابودی است، اینها اساس پتانسیلهای توسعه گردشگری را تشکیل میدهند. شناسایی، معرفی و حفاظت از این پتانسیلها ضرورت توسعه پایدار گردشگری است. هدف کلی این پژوهش با توجه به اینکه روستای قورتان به عنوان یکی از اهداف گردشگری استان شناسایی شده است، شناسایی اثرات گردشگری و ارائه استراتژی و راهبرد جهت توسعه گردشگری در روستای قورتان، افزایش اثرات مثبت و کاهش اثرات منفی این صنعت، ایجاد تعادل درتوسعه،کاهش مهاجرت روستاییان و بیکاری جوانان، شناسایی،مرمت و حفاظت از منابع و جاذبههای گردشگری روستای قورتان و بهره گیری مناسب از آنها و در نهایت دستیابی به توسعه پایدار است.

کلیدواژه ها

توسعه روستایی، گردشگری روستایی، توسعه پایدار روستایی، قورتان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.