نقش و اهمیت مدیریت نوین در توسعه پایدار روستایی،مطالعه موردی روستاهای شهرستان بهمئی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار روستایی در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: RSDC01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 832
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر نوروزی

استادیار دانشگاه زرین شهر

اقبال نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زابل

ابوالحسن جشیره زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه پیام نور مرکز شهرکرد

چکیده

< p> توسعه پایدار روستایی یکی از اهداف اساسی سیاست گذاری های کلان در همه کشورها و بخصوص در ایران است. چه بسا توسعه پایدار یک مفهوم کلی و در ارتباط با ابعاد مختلف زندگی روستاییان و همچنین رابطه این ابعاد با محیط پیرامون میباشد. بنابراین توسعه پایدار، هدف آرمانی کلیه جوامع است اگرچه مشکلات خاص و گسترده باعث شده توجه و تاکید کشورهای جهان سوم بیشتر بر حصول توسعه باشد تا پایداری آن، لیکن، باید توجه داشت که حذف شکاف کنونی میان دو دنیای توسعه یافته و در حال توسعه، بدون پایداری فرایند توسعه امکان پذیر نیست.هدف این پژوهش شناخت اهمیت اهمیت مدیریت نوین در توسعه پایدار روستایی، به عنوان نمونه موردی روستاهای شهرستان بهمئی می باشد. در این پژوهش منطقه مورد مطالعه، روستاهای شهرستان بهمئی شامل شش روستای گچ بلند ۱۱۴ خانوار، نرمون ۶۰خانوار قلعه ممبی ۱۸۲ خانوار سرآسیاب ۱۹۱ خانوار می باشد. در این پژوهش از روش توصیفی استفاده شده است. و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش برداشت میدانی، مشاهده و مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است و در مرحله تحلیل نتایج حاصله مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد، که ارتقاء شاخص های مدیریت نوین روستایی می تواند توسعه مدیریت نوین روستایی و توسعه روستایی نوعی تعامل و همکاری دوجانبه وجود داشته «توسعه روستایی را به مراه آورد و بین دو مقوله باشد بدین ترتیب که رونق و گسترش مدیریت نوین روستایی در نواحی روستایی شهرستان بهمئی که شرایط لازمه را داشته باشند میتواند توسعه روستایی را به ارمغان آورد.< /p>

کلیدواژه ها

مدیریت نوین، توسعه، توسعه پایدار، جامعه روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.