رخساره ها ومحیط های رسوبی نهشته های کرتاسه بالایی شمال خاوری کلاردشت

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI09_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی کاوسی

مدیریت اکتشاف نفت تهران

ندا ازوجی

دانشگاه شهید بهشتی تهران

ایرج مومنی

دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

رسوبات کرتاسه بالایی به سن سنومانین، کامپانین بالایی و مائستریشتین با ستبرای بیش از 500 متر از کنگلومرا، ماسه سنگ، شیل، سنگ آذرین ( بازالت، آندزیت بازالت ) ، آهک رسی و مارن تشکیل شده است . مرز زیرین آن با آهک های اربیتولین دار ( آپسین ) ناپیوسته و مرز بالایی با رسوبات کواترنری پوشیده است . مطالعات صحرایی و میکروسکپی به شناسایی رخساره های تخریبی ( به سن سنومانین زیرین ) شیل، کنگلومرای پلی میکتیک، لیتیک گری وکه و کالک لیتایت نهشته شده در فن زیر دریایی و رخساره های کربناته به سن ) سنومانین بالایی، کامپانین بالایی و مائستریشتین ) ، شامل کمربند های رخساره ای دریای باز و دربردارنده میکروفاسیس های ( مادستون آهکی، وکستون و پکستون بیوکلاست دار ) ، کمربند رخساره ای شیب قاره ) مادستون تا وکستون بیو کلاست دار، وکستون و پکستون بیوکلاست دار ) ، میکروفاسیس سدی ( گرینستون بیوکلاست دار ) ، میکروفاسیس لاگونی ( پکستون بیوکلاست دار ماسه ای ) انجامیده است . نهشته های کربناته کرتاسه بالایی شمال خاوری کلاردشت در یک ش لف حاشیه دار و نهشته های تخریبی در محیط فن زیردریایی (submarine fan ) رسوبگذاری شده اند . رخساره های تخریبی سنومانین زیرین توسط جریان های خرده دار و توربیدیتی رسوبگذاری شده اند . شناسایی این نهشته های آواری درشت دانه در اکتشاف تله های چینه ای نفت دریای خزر با اهمیت است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.