مقایسه تاثیر عوامل ساختاری - ژئومورفولوژیکی در ظهور چشمه های بیدروبه با محدوده تاقدیس پابده درشمال غرب محدوده قلعه رزه – وشمال شرق خوزستان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI09_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم رنگزن

استادیار دانشگاه شهید چمران، رئیس مرکز سنجش از دور و GIS

عباس چرچی

دانشور دانشگاه شهید چمران اهواز , دانشجوی دکتری تکتونیک - دانشکده علوم

فاطمه امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و GIS

چکیده

در توسعه منابع آبى موجود ، عوامل متعددى تاثیرگذار مى باشد که از جمله این عوامل مى توان به نقش عوامل ساختارى نظیر گسلها، درز و شکافها، عوامل سنگ شناسى مانند نوع سازند منطقه وعوامل توپوگرافى همچون شیب وارتفاع منطقه اشار ه کرد . در این تحقیق سعى برآنست که تاثیرعوامل ساختارى وعوامل توپوگرافى در فراوانى و ظهور چشمه هاى محدوده دشت های قلعه رزه و بیدروبه و مورد مطالعه قرارگیردو نتایج حاصله از آن را با موارد مشابه مربوط به تاقدیس پابده ( رنگزن و هکاران ، (1383 انجام شود . دشت های قلعه رزه و بید روبه واقع در شمال شهرستان اندیمشک و شمال غرب استان خوزستان بین طول های 48 درجه و 10 دقیقه تا 48 درجه و 27,5 دقیقه شرقی و عرض های 32 درجه و 45 دقیقه تا 33 درجه شمالی و تاقدیس پابده در شمال غرب شهرستان مسجد سلیمان بین طول های 49 درجه و 15 دقیقه تا 49 د رجه و 30 د قیقه شرقی و عرض های 32 درجه و 15 دقیقه تا 32 درجه و 30 دقیقه شمالی واقع می باشد . در این راستا از تواناییهاى سنجش از دورو ) GIS استفاده ازBufferو نیز شبکه Isofracture ، روی هم اندازی لایه ها و ... ) نیز بعنوان ابزارى قدرتمند جهت تجزیه وتحلیل داده ه ا بهره گرفته شد . نتایجی که از این کار حاصل شد شامل تعیین ارتباط بین ظهور و دبی چشمه ها با ارتفاع منطقه، شیب منطقه، فاصله از شکستگی ها، تراکم تعداد و تراکم طول شکستگی ها می باشد . در دشت های قلعه رزه و بیدروبه بیشترین درصد ظهور چشمه ها در ارتفاع 347-498 متری ، شیب 0-5 درجه، در مکانهایی که تراکم تداد شکستگی 4-8 و نیز بیشترین درصد ظهور و دبی چشمه ها تا فاصله 400 متری از شکستگی ها و در تاقدیس پابده بیشترین درصد ظهور چشمه ها در ارتفاع 600-800 متری ، شیب 0-5 درجه، در مکانهایی که تراکم تداد شکستگی 15-20 و نیز بیشترین درص د ظهور چشمه ها تا فاصله 400 متری از شکستگی ها می باشد . اختلاف ارتفاع در تراز آبی بین دو منطقه احتمالآ می تواند بعلت فعالیت گسل بالارود وبالا آمدن بیشتر پابده باشد .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.