تحلیلی بر برنامه ریزی توسعه گردشگری در ایران(چالشها و راهکارها)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سقایی

استادیار گروه علوم جهانگردی موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان

محمدباقر مسعودی

استادیار گروه علوم جهانگردی موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان

سحر افشاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت گردشگری موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان

چکیده

رقابت بین المللی برای جذب گردشگران بین المللی در طول دهه آینده بسیار بیشتر از گذشته خواهد بود ، چرا که علاوه بر کسب درآمد میزان سرمایه گذاری برای ایجاد یک فرصت شغلی در فعالیت گردشگری بسیار پایین تر از دیگر صنایع است و به عبارت دیگر اشتغال زایی در گردشگری به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد و تردیدی نیست که همه کشورها در رقابتی تنگاتنگ در پی بهره گیری از مزایای اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و به ویژه دریافت سهم بیشتری از درآمد جهانی حاصل از گردشگری و هم چنین بالا بردن سطح اشتغال در کشور متبوع خود هستند.در ایران با آنکه چشم انداز ترسیم شده برای گردشگری در کشور رقم جذب بیست میلیون گردشگر را در افق 1404 مدنظر قرار داده است متأسفانه با سپری شدن هفت سال از زمان طرح این برنامه، هنوز شاهد تغییر چشمگیری در آمار گردشگران ورودی به کشور نیستیم و حتی اگر آمارهای غیر مستند ارائه شده از گردشگران ورودی را نیز مدنظر قرار دهیم باز هم فاصله بسیاری از سند چشم انداز پیش روی است. در این راستا این مقاله در چارچوب روش تحلیلی و توصیفی در پی بررسی چالش و مسائل و مشکلات برنامه ریزی و توسعه گردشگری در کشور می باشد. نتایج بررسی ها نشان دهنده دو دسته چالش های بیرونی و درونی در زمینه گردشگری بوده که از چالش های ساختاری تا چالش های مرتبط با عرضه محصول گردشگری را در برمی گیرد. در این راستا پیشنهادی اجرایی در سه گام ارائه گردیده و مزیت های گردشگری در زمینه ضریب افزوده، اشتغالزایی و سرمایه گذاری تبیین گردیده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، محصول محوری ، بازار هدف ، ساختیابی ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.