بررسی پتانسیل های گردشگری و اقتصادی مناطق آزاد نمونه موردی شهرستان ماکو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زیدی

.دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی توریسم، دانشگاه اصفهان، گروه برنامه ریزی روستایی ،اصفهان

حمید برقی

استادیار گروه برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان

چکیده

شاید بتوان به جرأت گفت که گردشگری و اقتصاد توریسم امروزه به یکی از اصلی ترین ارکان اقتصاد جهان تبدیل شده است،به نحوی که بسیاری از توسعه سازان از این صنعت با عنوان توسعه پایدار یاد می کنند. اقتصاد توریسم بهترین محرک برای کشورهایی است که به دلیل تک محصولی بودن یا محدود بودن منابع درآمدی دارای اقتصادی خموده هستند. نقش مناطق آزاد در کمک به رشد و بالندگى اقتصادى کشور و تحقق اهداف جهاد اقتصادى موضوع غیرقابل انکارى است. اصولاً بسیاری از کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه برای دست یابی به هدف هایی چون؛ توسعه ی اقتصاد ملی، جذب سرمایه های خارجی، استفاده از مزیت های نسبی منطقه ای، ایجاد فرصت های شغلی، افزایش درآمدهای ناشی از فعالیت های خدماتی، توسعه منطقه ای و تبدیل بخش های عقب مانده به قطب های توسعه و غیره اقدام به تأسیس مناطق آزاد نموده اند و توسعه ی فعالیت های گردشگری در مناطق آزاد، یکی از راهبردهای مهم جهت اهداف مذکور تلقی می گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی پتانسیل های گردشگری و اقتصادی منطقه آزاد ماکو با توجه به موقعیت قابل توجه آن در کشور است، که می تواند سهمی تأثیرگذار را در محرومیت زدایی نه تنها خود منطقه بلکه شهرستان های همجوار و محروم نیز داشته باشد.این پژوهش از نوع توصیفی- کتابخانه ای می باشد.نتایج تحقیق حاکی از آن است که منطقه ماکو با توجه به موقعیت استراتژیکی و با دارا بودن پتانسیل های بالقوه و به خصوص اینکه جزو مناطق آزاد می باشد استعدادهای آشکار و نهانی را در جذب گردشگر و توسعه گردشگری وتبدیل به یک قطب اقتصادی را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، پتانسیل های گردشگری ، پتانسیل های اقتصادی ،شهرستان ماکو،مناطق آزاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.