بررسی اقلیم گردشگری نجف آباد با توجه به شاخص دمای معادل فیزیو لوژیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ستایش

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

شهر نجف آباد در غرب استان اصفهان قرار گرفته است . آب و هوای این شهر نیمه بیابانی است . به منظور توسعه گردشگری در این منطقه باید زمان ها و مکان های مناسب جهت حضور گردشگران در منطقه مشخص شود . یکی از مهمترین نیازهای گردشگران آگاهی از وضعیت اقلیمی و زمانهای مساعد برای گردشگری است. چگونگی شرایط اقلیمی بر انسان تاثیر زیادی دارد، به طوری که شرایط نامطلوب اقلیمی بر جسم و روان انسان فشار وارد می آورد که نتیجه آن ناراحتی، از دست دادن کارایی و سرانجام مختل کردن سلامت انسان است در حالی که شرایط اقلیمی مطلوب و معیارهای آسایش اثرات مثبتی به جا می گذارد. گردشگری یکی از مهم ترین بخشهای اقتصادی جهان به شمار میرود که حساسیت خارق العاده ای نسبت به آب وهوا نشان میدهد .آب وهوا تاثیر بسیار قوی بر بخش توریسم واوقات فراغت اعمال میکند . به طوری که در برخی از مناطق جهان ،پیش بینی وضعیت گردشگری بر اساس آب وهوا صورت می گیرد. در این پژوهش ، برای ارزیابی تطبیقی زیست اقلیم انسانی شهر نجف آباد با بکارگیری روش ها ی اقلیم گردشگری از فراسنج ها ی اقلیمی میانگینPMVمتوسط نظر سنجی پیش بینی شدهPET دمای معادلفیزیولوژیک میانگین متوسط، رطوبت نسبی میانگین متوسط سرعت باد و متوسط فشار بخار و میزان ابرناکی طی دوره آماری چهار ساله 1392- 1388 استفاده شده است .نتیجه این بررسی نشان می دهد که براساس این دو شاخص ماه های اردیبهشت ومهر را بهترین ماه ها از لحاظ آسایش اقلیمی دانسته و شرایط اقلیمی ایستگاه ها ی مورد مطالعه در ماههای دی ، بهمن ، اسفند (ماه های سرد سال) و ماه های تیر ، مرداد، (ماه ها ی گرم ) به سمت نامطلوب سوق پیدا می کنند.هدف از این پژوهش شناخت زیست اقلیم انسانی و تاثیر گذاری هر یک از فراسنج های اقلیمی بر روی ساختار فیزیولوژیک انسان در هر یک از ماه های سال در شهر نجف آباد و تطبیق نتایج هر یک از روشها با یکدیگر است.این تحقیق جنبه کاربردی دارد و موسساتی از جمله شهرداری ها وسازمان های رفاهی وتفریحی ، .... می توانند استفاده کنند برنامه ریزان شهر برای توسعه گردشگری واقتصادی از نتایج تحقیق استفاده کنند.

کلیدواژه ها

گردشگری ،اقلیم ، شاخص دمای معادل فیزیو لوژیکPETنجف آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.