ویژگیهای هیدروشیمی سازندهای محدوده سد سازبن
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: نهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI09_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2117
نویسندگان
بخش علوم زمین دانشگاه شیراز
بخش علوم زمین دانشگاه شیراز
بخش علوم زمین دانشگاه شیراز
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
چکیده
سد سازبن بر روی رودخانه سیمره در یال شمال شرقی تاقدیس لانه ، در استان ایلام واقع در غرب ایران ساخته خواهد شد . محور سد بر روی سازند کارستی آسماری قرار گرفته است که این سازند بین دو سازند مارنی پابده گورپی و گچساران واقع شده است . سطح سفره آب در فصل تر بصورت روزانه و در فصل خشک هفته ای یکبار بمدت ده ماه در 18 پیزومتر اندازه گیری شده است . یونهای اصلی ، هدایت الکتریکی و درجه حرارت شش بار در همه پیزومترها و چشمه ها و 6 مقطع رودخانه سیمره اندازه گیری شده است . جهت جریان آب بر اساس سطح آب در پیزومترها از تکیه گاههای سد بطرف رودخانه سیمره میباشد . ویژگیهای هیدروشیمی سازندهای مختلف بر اساس میزان هدایت الکتریکی ، تغییرات زمانی هدایت الکتریکی ، منحنی شولر و تیپ آب بررسی شده است . نتایج نشان میدهد ک کیفیت آب بطور اجمالی تابع لیتولوژی مسیر جریان آب می باشد . جریان آب در سازند پابده گورپی به زون تدریجی این سازند که از آهک و آهک مارنی تشکیل شده است محدود میشود . بنابراین رفتار هیدروشیمیایی سازند پابده گورپی اساسا شبیه سازند آسماری پای ینی میباشد . کیفیت آب در داخل پیزومترها که در داخل زون تدریجی سازند پابده گورپی و آسماری تحتانی قرار گرفته اند به میزان توسعه کارست در پیزومترها و لیتولوژی مسیر حرکت آب در بالادست پیزومترها بستگی دارد . کیفیت آب در دو پیزومتر مجاور ممکن است مشابه نباشد که هتروژنیتی سازندهای کارستی را نشان میدهد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.