بررسی عرصه های مناسب تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی از منظر زئومرفولوژی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی آب، انسان و زمین
  • کد COI اختصاصی: WHEC01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خیرخواه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی آبخیزداری ، دانشگاه ارومیه

عاطفه قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی مرتعداری، دانشگاه ارومیه

حبیب نظرنژاد

استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

چکیده

تغذیه مصنوعی آبخوان ها یک استراتزی مناسب برای مهار و بهره برداری از سیلاب استف تعیین عرصه های مناسب برای تغذیه مصنوعی و وارد کردن آب به یک سازند نفوذپذیر، یک شیوه مطلوب برای مدیریت منابع آب به شمار می رود. حدود 50% مساحت کشور را سازندهای زمین شناسی دوره کواترنر تشکیل می دهد رسوبات کواترنر شامل دو سیستم پادگانه آبرفتی و مخروط افکنه ها می باشد هرچه ضخامت آبرفت بیشتر باشد میزان ذخیره آب زیرزمینی در آن نیز زیادتر می شود. یافته های حاصل از پژوهش حاضر بیانگر این است که واحدهای کواترنر در حواشی آبراهه ها و در شیب های کم از آهک، سیلت، ماسه، گراول تشکیل شده اند و این واحدها از نفوذپذیری خوبی برخوردارند. آبرفتهای درشت دانه و آهکی به مخروط افکنه های کوچک به دلیل شیب زیاد، فعال بودن، کوچک بودن حوزه بالادست، عدم ابگیری و عمق کم آبرفت برای پخش سیلاب مناسب نیست، مخروط افکنه های بزرگ بدیل داشتن خصوصیات مورفولوژی و نوع دانه بندی ، مکان های مناسبی برای تغدیه مصنوعی سفره های اب زیرزمینی محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

تغذیه مصنوعی، مخروط افکنه، کواترنر، ژئومرفولوژی، سفره آب زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.