برآورد رواناب بااستفاده از مدل های تجربی در حوزه آلخیز کوهدشت استان لرستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی آب، انسان و زمین
  • کد COI اختصاصی: WHEC01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان الهیاری

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه لرستان

علی حقی زاده

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

چکیده

استفاده بهینه از منابع اب، مستلزم شناخت پدیده های هیدرولوژیکی می باشد و رواناب سطحی یکی از مهم ترین کاربردی ترین فازهای چرخه هیدرولوژیکی به شمار می رودف برآورد دقیق رواناب بعنوان یکی از عملیات محوری و اساسی در زمینه مدیریت منابع اب محسوب می شود و پیش بینی آن برای بهره برداری مطلوب از یک سیستم هیدرولوژیکی نقش مهمی دارد که معمولاً انجام این مهم با توسل به مدل های مختلف هیدرولوژیکی که با بهره مندی از روش های مختلف نظری میزان رواناب را برآورد می کنند، البته کاربردچنین فرمول هایی بدون توجه به شرایط خاص منطقه ای از قبیل آب و هوا، ابعاد، فیزپوگرافی مرفولوژی و ... خالی از اشکال نخواهد بود. با انجام انالیزها و برآورد رواناب با هریک از روش ها، روش انگلی دی سوزا به داده های واقعی نزدیک تر بوده و همبستگی بیشتری با ان ها دارد و بنابراین این روش برای برآورد رواناب حاصل از بارش برای حوزه ابخیز کوهدشت مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

رواناب، روشهای تجربی، انگلی دی سوزا، حوزه ابخیز کوهدشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.