بررسی ایزوترم های جذب سطحی در حذف مس توسط برگ درخت خرما
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE07_245
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 770
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
اقلیم گرم و خشک ایران این منطقه را با بحران جدی آب مواجه کرده است. از طرفی گسترش روز افزون صنایع باعث آلودگی آب های سطحی و زیر سطحی به عناصر سنگین می شود. از این رو پالایش آب های آلوده از ملزومات جامعه می باشد در پژوهش پیش رو با هدف جذب مس از محیط آبی از پودر ساقه میانی برگ درخت خرما استفاده گردید. اندازه های کمتر از 88 میکرون و 200 میکرون از این جاذب تهیه شد و به غلظت های 10، 20، 30، 40 و 50 میلی گرم بر لیتر مس در 5/5 pH= اضافه شد و به مدت 24 ساعت با سرعت 200 دور در دقیقه در دمای اتاق شیک شد. نتایج پس از قرائت توسط دستگاه جذب اتمی بررسی گردید. راندمان و میزان جذب مس با افزایش غلظت محلول افزایش داشت و بیشترین راندمان توسط جاذب کمتر از 88 میکرون و در غلظت 50 میلی گرم بر لیتر مشاهده شد. بیشترین میزان جذب توسط جاذب کمتر از 88 میکرون برابر با 196/0 میلی گرم بر گرم در بیشترین غلظت بود. کمترین راندمان وکارایی توسط جاذب 200 میکرون و در کمترین غلظت مشاهده شد. با کاهش اندازه جاذب میزان جذب از 091/0 به 104/0 میلی گرم بر گرم افزایش یافت. همچنین آزمایشات ایزوترم جذب نشان داد که جاذب کمتر از 88 میکرون از ایزوترم فروندلیچ تبعیت می کند، و داده های حاصل از جاذب 200 میکرون با هر دو ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ مطابقت داردکلیدواژه ها
جذب سطحی، برگ خرما، حذف مس، فلزات سنگین، ایزوترم جذبمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.