ارزشیابی محل های دفن پسماند های شهری استان اردبیل با استفاده از روش الکنو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه محمدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- ارزیابی و آمایش سرزمین ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمدعلی عبدلی

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

سعید ملماسی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

امروزه رشد بالای جمعیت و افزایش حجم زباله ها از یکسو و تنوع و گوناگونی آنها از سوی دیگر به پیچیدگی نحوه جمع آوری و دفع آنها افزوده است و شهرها و جوامع بشری را در معرض یک فاجعه بزرگ زیست محیطی قرار داده که عدم توجه به آن خسارات جبران ناپذیری را بر انسان و محیط زیست وارد می نماید لذا در مناطق دفن فعلی استان اردبیل ضروری بود به مطالعه و بررسی زیست محیطی محل دفن فعلی از نظر میزان و چگونگی حرکت شیرابه تولیدی از پسماندهای دفن شده و نحوه مهار و کنترل شیرابه و آلودگی های ایجاد شده پرداخته شود. این تحقیق در سال 1392 روی 16 محل دفن پسماند استان اردبیل انجام شده است. ارزشیابی زیست محیطی محل های دفن با انجام عملیات میدانی و جمع آوری اطلاعات محلی با استفاده از روش الکنو انجام پذیرفته است. این روش بر اساس سه پارامتر متوسط بارش سالیانه ، عمق خاک از کف محل دفن تا سطح ایستابی و نوع خاک، محل دفن پسماند را در سه رده خوب ، قابل قبول و غیرقابل قبول از لحاظ آلودگی زیست محیطی طبقه بندی می کند. نتایج این روش طبق شاخص اولکنو نشان دهنده آن است که محل های دفن شهرهای کلور،کوثر، ،اردبیل، نمین مشگین شهر،پارس آباد در رده قابل قبول،محل های دفن شهرهای هشتجین، نیر،گرمی ، هیر در رده خوب و محل های دفن شهرهای خلخال ،نیر،سرعین ،تازه کند انگوت ،بیله سوار، جعفر آباد واصلاندوز در رده غیر قابل قبول قرار دارند. با توجه به نتایج بایستی در محل های دفنی که در رده غیر قابل قبول قرار دارند از پوشش های خاکی مناسب برای جلوگیری از آلودگی آبهای زیر زمینی ، روش های مناسب دفن و همچنین گیاهان مناسب برای جذب و کنترل آبهای بارشی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

پسماند ، شاخص اولکنو ، اردبیل ، ارزشیابی زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.