بررسی غلظت فلزات سنگین،کاتیون ها و آنیون ها در خاک و آب آشامیدنی مالوجه، قروه،کردستان،ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE07_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1189
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه محیط زیست دانشگاه کردستان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه محیط زیست دانشگاه کردستان
چکیده
آب و خاک از مهمترین منابع خدادادی جهت تأمین نیازهای بشر می باشد که آلودگی آن زنجیره وسیعی از موجودات را متأثر می کند. افزایش جمعیت و احداث و گسترش صنایع در محیط شهری توجهات مسئولین را معطوف به شهرها داشته در حالی که روستاها مهمترین فاکتور جهت پایداری شهرها می باشد. آلودگی آب و خاک در مناطق روستایی از طریق محصولات کشاورزی علاوه بر روستاییان سلامت شهرنشین ها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی غلظت فلزات سنگین،کاتیون ها و آنیون های خاک و آب آشامیدنی روستای مالوجه از توابع شهرستان قروه در استان کردستان می باشد. مطالعه حاضر به روش میدانی و با نمونه برداری از منابع آب تامین کننده روستا و خاک زمین های کشاورزی انجام شد. نمونه های آب و خاک براساس توصیه های استاندارد متد به آزمایشگاه کنترل کیفیت آب ، خاک و هوا دانشگاه کردستان منتقل و غلظت فلزات سنگین، کاتیون ها و آنیون ها توسط دستگاه جذب اتمی و فلیم فتومتر مورد سنجش قرار گرفت. در بین فلزات سنگین موجود در آب آرسنیک (As=927.746ppb) بیشترین و سرب کمترین (Pb=0.978ppb) مقدار را داشته که از لحاظ زیست محیطی آب آلوده به آرسنیک می باشد. در خاک زمین های کشاورزی نیز آرسنیک (As=2.42ppm) بیشترین و کادمیم (Cd=0.000987ppm ) کمترین مقدار را به خود اختصاص می دهد.که آرسنیک بیش از حد مجاز بوده و مقدار کادمیم مجاز می باشد. در بین آنیون و کاتیون ها در آب آشامیدنی سدیم(Na=52.915ppm) بیشترین و مس (Cu=0.124ppm) کمترین مقدار را بخود اختصاص داده اند در بین کاتیون و آنیون ها ی خاک نیز منگنز با توجه به این مطالعه آب و خاک روستای مالوجه آلوده به آرسنیک بوده که به منظور تأمین سلامت روستاییان ضمن انجام پایش های مداوم از کشت و زرع در خاک های آلوده و مصرف آب جلوگیری کردکلیدواژه ها
فلزات سنگین، کاتیون ها وآنیون ها، آب آشامیدنی، مالوجهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.