سال انتشار: 1393
محل انتشار:
پنجمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
کد COI مقاله: IRMC05_016
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 706
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله استفاده از روش فرکتالی مقدار- تعداد جهت طبقه بندی سنگ ها بر اساس مقاومت؛ مطالعه موردی: معدن زغالسنگ قشلاق
چکیده مقاله:
شناخت و طبقه بندی سنگ ها بر اساس مقاومت آنها یکی از ملزومات اساسی برای احداث و نگهداری بهینه فضاهای زیرزمینی از دیدگاه های فنی و اقتصادی اس. روش های زیادی برای طبقه بندی سنگ ها ارائه شده است که هر کدام برای محیط خاصی بهینه و کاربردی هستند . در این پژوهش به زون بندی و جدایش جوامع سنگی در لایه های رسوبی معدن زغالسنگ قشلاق بر اساس مقاومت آنها با استفاده از روش فرکتالی مقاومت- تعداد پرداخته شده است. بدین منظور تعداد 75 قطعه نمونه از بخش هایی از شبکه زیرزمینی این معدن برداشت شده و پس از طبقه بندی این سنگ ها در گروه های مختلف و تهیه قطعات کوچک تر آزمایش بار نقطه ای بر روی 300 نمونه و آزمایش مقاومت فشاری تک محوری روی نماینده هر گروه سنگی صورت گرفت. با مقایسه نتایج شاخص بار نقطه ای گروه های سنگی با مقاومت فشاری تک محوری هر گروه ضریب خطی تبدیل K برای هر یک از گروه ها جداگانه محاسبه شد و برای دو گروهی که آزمایش مقاومت فشاری تک محوری روی آنها انجام نشده لود مقدار میانگین K اعمال شذ. در نهایت مقدار مقاومت تک محوری با استفاده از ضریب تبدیل K برای همه نمونه ها محاسبه شد. سپس با انجام تحلیل فرکتالی بر روی داده های مقاومت فشاری، سه نقطه به عنوان مرز بین زون های مقاومتی مشخص گردید. در نتیجه این سنگ ها به چهار زون مقاومتی در بازه های بین این سه نقطه تقسیم شدند. با توجه به این که اکثر نمونه های تین معدن دارای مقاومت زیر 150MPa هستند این طبقه بندی در جوامع با مقاومت پایین پاسخگویی بهتری دارد. همچنین با مقایسه و تطبیق مدل سه بعدی با شرایط واقعی تونل ها این مدل نشان دهنده این است که زون مقاومتی بالای 115MPa در اکثر مناطق نیازی به نگهداری نداشته و خود ایستاست.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IRMC05_016 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/318496/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مهدی زاده، مهدی و حسینی علائی، نوید و افضل، پیمان و کاوه اهنگران، داریوش،1393،استفاده از روش فرکتالی مقدار- تعداد جهت طبقه بندی سنگ ها بر اساس مقاومت؛ مطالعه موردی: معدن زغالسنگ قشلاق،پنجمین کنفرانس مکانیک سنگ ایران،تهران،https://civilica.com/doc/318496
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، مهدی زاده، مهدی؛ نوید حسینی علائی و پیمان افضل و داریوش کاوه اهنگران)
برای بار دوم به بعد: (1393، مهدی زاده؛ حسینی علائی و افضل و کاوه اهنگران)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ارائه یک رابطه تجربی در مورد تأثیر شیب ناپیوستگی در مقاومت فشاری سنگ های درزه دار
- تعیین تابع توزیع احتمال پارامترهای مقاومت برشی سطوح درزه با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو
- اندازه گیری چقرمگی شکست سنگ وبررسی خصوصیات شکست آن تحت شرایط بارگذاری مرکب با استفاده از روشهای عددی و آزمایشگاهی
- تاثیر ابعاد شالوده گسترده در تعیین رفتار زمینهای سخت با در نظر گرفتن مدل شاه کرمی
- مقایسه کارایی معیارهای تجربی شکست بر مبنای تحلیل مقدار عدم قطعیت ثابت های هر معیار
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.