طراحی و ساخت دمپر TDD با هدف رفع معضلات خطوط انتقال نیرو در برابر پدیده گالوپینگ

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC22_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شریعتی

پژوهشگاه نیرو

مسعود آسایش

پژوهشگاه نیرو

بهنام علم دوست

پژوهشگاه نیرو

پژمان خزائی

پژوهشگاه نیرو

چکیده

با توجه به بررسی های انجام گرفته برروی تعدادی از خطوط شبکه انتقال انرژی ایران که از مناطق کوهستانی و برف گیر عبور می کنند، مشخص شد که پدیده گالوپینگ یکی از اصلی ترین دلایل بروز خطا برروی آنها می باشد . کنترل این پدیده و جلوگیری از وقوع آن بر روی خطوط می تواند تا حدود بسیار زیادی از زیانهای اقتصادی ناشی از گالوپینگ جلوگیری کند . مکانیزم گالوپینگ بسیار پیچیده است و فاکتورهائی مانند میرائی پیچشی کابل و سختی پیچشی آن، در وقوع گالوپینگ نقش اساسی دارند . نظر به تاثیر و زیانهای ناشی از پدیده گالوپینگ در خطوط انتقال نیرو، مقابله با این پدیده با بکارگیری روش های عملی ضروری می نماید . TDDیک جاذب - دمپر ارتعاشی دینامیکی است . جاذب های ارتعاشی دینامیکی را معمولاً برای سیستم هایی که دارای میرائی ناچیز هستند به کار می برند . زیرا سیستم های با میرائی بالا معمولاً رفتار ارتعاشی متعادلی از خود نشان می دهند و احتیاجی به ایجاد تعادل در ارتعاشات آنها نیست . در سیستم کابلهای باندل، میرائی ذاتی سیستم کم است، به همین منظور از جاذب دینامیکی برای کنترل دامنه ارتعاشات آن استفاده می شود . در این مقاله نتایج طراحی و ساخت دمپر TDD ، با هدف رفع معضلات خطوط انتقال نیرو در برابر پدیده گالوپینگ ارائه گردیده، نمونه های طراحی و ساخته شده پس از بهینه سازی و انجام آزمونهای لازم در یک خط 400 کیلوولت نصب و مورد بهره برداری قرار گرفت . این مقاله فعالیت های انجام شده را نشان می دهد

کلیدواژه ها

خطوط انتقال، گالوپینگ، دمپرهای پیچشی ضدگالوپینگ TDD ،نوسانات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.