ارتقاء نظم و امنیت شهری با استفاده از رویکرد cpted (مورد مطالعه شهر کلاله)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علوم جغرافیایی ایران 1393
  • کد COI اختصاصی: ICGS01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرخ زاد

استادیار گروه معماری دانشگاه گلستان ، گرگان

حسین موسی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گلستان، گرگان

بهنام عطا

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد

حمید عمونیا سماکوش

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گلستان ، گرگان

چکیده

توجه به ارتباط بین امنیت و ساختار شهرها و افزایش ایمنی آن از طریق بهبود در طراحی محیط مقوله ای است که در بسیاری از برنامه ریزی ها نادیده انگاشته می شود. افزایش امنیت محیط شهری در راستای تحقق شهر سالم و امن از مهمترین رویکردهایی است که در سال های اخیر مورد توجه برنامه ریزان شهری قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی امنیت شهر کلاله در استان گلستان و افزایش آن به عنوان مهمترین رویکرد در جلوگیری از وقوع جرم و ایجاد امنیت با استفاده از اصول cpted در این شهر می باشد. این مقاله با بکارگیری روش اسنادی و استفاده از رویکرد cpted شهر کلاله را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و در نتیجه مشکلات و امنیت آن را با ارائه پیشنهادات و راهکارهای مناسب برای کمک به برنامه ریزان و طراحان شهری در جهت طراحی محیط شهری ایمن و ارتقاء نظم و امنیت ارزیابی می کند.

کلیدواژه ها

نظم و امنیت، فضای شهری، رویکرد cpted، شهر کلاله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.