ارزیابی اولیه قاب های خمشی بتن مسلح نامنظم در ارتفاع با هدف های طراحی بر اساس عملکرد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی سالیانه بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حبیبی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه کردستان

محسن قاسم فام

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران دانشگاه کردستان

چکیده

روش طراحی بر اساس عملکرد روشی است نو که در آن خسارت سازه ها در برابر سطوح مختلف خطر (زلزله) به طور شفاف مورد ارزیابی قرار می گیرد و عملکردهای سازه ای و غیر سازه ای سازه ها با محدود کردن مقاومت ، سختی و شکل پذیری اعضا کنترل می شود برای نیل به این هدف ها یک تحلیل غیر خطی روی مدل سازه ای ضروری است. برای انجام این تحلیل مشخصات اولیه سازه (مقاومت و سختی اولیه) مورد نیاز اسا. هرچه مقدارهای اولیه به مقدارهای نهایی نزدیک تر باشد مراحل انجام تحلیل و طراحی سازه ، ساده تر و سریع تر خواهد بود هدف اصلی این مقاله ارائه روشی است که به کمک آن بتوان به طور ساده و سریع ، مقاومت و سختی اولیه سازه را جهت انجام تحلیل غیر خطی به دست آورد . برای این منظور ضریب هایی پیشنهاد می شود که به کمک آن بتوان مقاومت و سختی مورد نیاز قاب های خمشی بتن مسلح نامنظم را در ارتفاع را برای هر یک از حالت های عملکردی سازه، استفاده بی وقفه (IO)، ایمنی جانی (LS) و مرز انهدام سازه (CP) تعیین نمود این ضریب ها عبارتند از ضریب رفتار (R) و ضریب بزرگ نمایی تغییر مکان (Cd) که به ترتیب برای محاسبه مقاومت و سختی مورد نیاز سازه مورد استفاده قرار می گیرند. مقدارهای پیشنهادی برای ضرایب رفتار این قاب ها در حالت های متفاوت عملکردی ، LS ، IO و CP به ترتیب برابر 6/3، 7 و 7/5 است همچنین مقدارهای 5/83، 6/45، و 7 نیز برای ضرایب بزرگ نمایی تغییر مکان در حالت های متفاوت عملکردی پیشنهاد گردیده است. برسی ها نشان می دهد استفاده از ضریب های فوق در محاسبه مقاومت مورد نیاز (برش پایه) و سختی اولیه ( با کنترل تغییر مکان جانبی) سازه ها، مراحل بعدی انجام کار و تحلیل غیر خطی سازه ها را ساده تر و سریع تر خواهد کرد.

کلیدواژه ها

فقاب های خمشی بتن مسلح نامنظم، ضریب بزرگ نمایی تغییر مکان، ضریب رفتار، آیین نامه 2800، طراحی بر اساس عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.