تاثیر دستورالعملهای مختلف طراحی بر عملکرد لرزه ای ساختمانهای بتن آرمه موجود

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی سالیانه بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI06_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مرتضایی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران

چکیده

ارزیابی ظرفیت ساختمانهای موجود که بر اساس آیین نامه های لرزه ای حاضر طراحی شده اند، گامی اساسی در ارزیابی بر اساس عملکرد میباشد. ارتقاء عملکرد ساختمانهای موجود به سطح طراحی شکل پذیر حاضر، که توسط آیین نامه های موجود توصیه شده و یافتن یک راه حل بهسازی، نیازمند ارزیابی دقیق سیستم مقاوم جانبی و شناسایی مدهای گسیختگی محتمل و پتانسیل انهدام میباشد. در این مقاله، سه ساختمان بتن آرمه متداول با تعداد طبقات 4، 7 و 10 بر اساس 4 دستورالعمل لرزهای شامل ویرایش دوم استاندارد 2800 ، ویرایش سوم استاندارد 2800، FEMA 356 و ATC 40 طراحی میشوند. به منظور تحلیل غیرخطی سازه های مذکور، از نرم افزار SAP2000 و خصوصیات مفصل پلاستیک پیشفرض (DF) و تعریف شده توسط کاربر (UD) استفاده شده است. بر اساس روند پیشنهادشده، مقادیر دوران پلاستیک و دوران نهایی اعضای بتن آرمه محاسبه و مقادیر آنها در خصوصیات مفاصل پلاستیک تعریف شده توسط کاربر (UD) منعکس میگردد. عملکرد مولفه های سازهای بر حسب سطوح عملکرد ساختمان هدف به کمک تحلیل استاتیکی غیرخطی مطالعه میشوند. تفاوتهای ممکن در نتایج تحلیل بارافزون به سبب استفاده از خصوصیات مفاصل پیشفرض و تعریف شده توسط کاربر در سطوح مختلف عملکرد مورد مطالعه قرار میگیرد. نتایج نشان میدهند، تغییرات قابل ملاحظهای در ظرفیتهای برش پایه و مکانیزمهای شکل گیری مفاصل برای 4 حالت طراحی با مفاصل پیشفرض و مفاصل تعریف شده توسط کاربر در مرحله تسلیم و نهایی وجود دارد. بر اساس مشاهدات در الگوی شکلگیری مفاصل پلاستیک، مشخص میشود که مدل مفصل تعریف شده توسط کاربر در پیشبینی مکانیزم مفصلی در مقایسه با مدل مفاصل پیش فرض موفقتر عمل مینماید.

کلیدواژه ها

مفصل پلاستیک، تحلیل بارافزون، عملکرد لرزه ای و حداکثر تغییرمکان نسبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.