کنترل V/f موتور القایی با استفاده از اینورترهای چند سطحی به روش الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات ( PSO )

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC22_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس غایب لو

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نعیم فرخ نیا

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر

علی کاشفی کاویانی

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سیدحمید فتحی

دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در این مقاله، روش جدیدی برای کنترل V/f موتورهای القایی معرفی می گردد . در این روش از اینورترهای چند سطحی طبقه ای استفاده می شود . روش کلیدزنی بکار گرفته شده، تکنیک شکل موج پله ای با هارمونیک های بهینه شده 1 می باشد . برای رسیدن به ولتاژ دلخواه زوایای کلید زنی با استفاده از الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات (PSO) 2 محاسبه شده و در هر سیکل با استفاده ازجدول مراجعه 3 به اینورتر اعمال می شوند . مزیت این روش در این است که هارمونیک های مرتبه پایین توسط اینورتر و هارمونیک های مرتبه بالاتر توسط موتور حذف می شوند . بنابراین نیازی به استفاده از فیلتر در خروجی اینورتر نیست . علاوه بر این چند سطحی شدن اینورتر این قابلیت را دارد که در کاربردهای توان و ولتاژ بالا که منابع DC جداگانه از قبیل پیل سوختی یا باتری استفاده می شوند، نیازی به استفاده از ترانس بین اینورتر و موتور نیست . برای حل معادلات مربوط به بهینه سازی هارمونیک های مرتبه پایین از الگوریتم ) ) PSO استفاده شده است . بهینه سازی و شبیه سازی های مربوطه با استفاده از نرم افزار MATLAB/Simulink انجام شده است . نتایج بدست آمده نشان دهنده کارآمدی روش پیشنهادی می باشند

کلیدواژه ها

موتور القائی، کنترل v/f ، اینورتر چند سطحی طبقه ای، شکل موج پله ای با هارمونیک های مرتبه پایین بهینه شده، الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات ( PSO )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.