گفت و گو در دنیای مجازی (تأثیر فناوری های ارتباطاتی اطلاعاتی بر گفت و گو میان فرهنگ ها)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش سیاست نظری، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_POLITIC-3-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد گل محمدی

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی (ره)

چکیده

دغدغه های فزاینده و پایدار نسبت به حفظ و ارتقای امکان همزیستی مسالمت آمیز و عادلانه در سطوح فروملی، ملی و فراملی، اهمیت گفت و گو را بهشکل بی سابقه ای برجسته کرده است. به همین دلیل، عوامل و زمینه های مؤثر بر گفت و گو موضوع پژوه شها و بحث های گوناگون قرار گرفته است. از جمله ایندسته عوامل، فناوری های ارتباطاتی اطلاعاتی است که ع رصه های مختلف زندگی اجتماعی را بیش از پیش تحت تأثیر قرار می دهد. موضوع بحث این مقالهتأثیر فناوری های ارتباطاتی اطلاعاتی بر گفت و گو میان فرهن گ ها در حوزه عمومی مجازی است. در این چارچوب، استدلال می شود که هر چند ارتقایامکان برقراری ارتباط و داد و ستد اطلاعات امکان گفت و گو را ارتقا می دهد، محدود و مخدوش کننده آن هم است . محدودیت مورد نظر اساسا از توزیعنابرابر امکان های مرتبط با این گونه فناور یها ناشی می شود و وضعیت خاص حوزه عمومی مجازی هم گفت و گو میان فرهنگها را مخدوش می کند.

کلیدواژه ها

گفت و گو، گفت و گوی فرهنگ ها، فناوری های ارتباطاتی اطلاعاتی، حوزه عمومی مجازی، نابرابری دیجیتالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.