هم پیوندی معماری و گردشگری در جهت تداوم پذیری عرصه های شهری (مطالعه ای در مورد بازار تبریز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_708
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی رضانژاداصل بناب

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، گروه معماری، بناب، ایران.

چکیده

امروزه معماری به همراه گردشگری یکی از پیشرو ترین فعالیت ها و ابزاری برای افزایش درآمد ملی کشورها محسوب می شود، و توسعه پایدار به عنوان یکی از راهبرد های اساسی در کنار آن ذکر می شود. در این مسیر ضرورت های مطرحشده به منظور جذب گردشگر و گردشگری پایدار ملزم به شناخت و استفاده عملی از جنبه های توسعه ساخت و ساز پایدار را ایجاب می کند. بازار تبریز از گذشته های دور با کارکرد های قوی و متنوع، حوزه نفوذ بازرگانان و گردشگرانبسیاری در سطح ملی و بین المللی بوده است. اما در دهه های اخیر به دلیل بی توجهی طرح های شهری به آن درمعرض افول قرار گرفته است. این پژوهش روی مواردی از توسعه پایدار در معماری و گردشگری است تا نشان دهد که بازار تبریز می تواند با به کارگیری اصول کالبدی توسعه پایدار و با ارایه راهکارهایی، به عنوان یک مرکز فرهنگی، تاریخی، اجتماعی در امر توسعه گردشگری پایدار شکوفاتر گردد. روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی - توصیفی است و تهیه، تجزیه، تحلیل و تلفیق اطلاعات به دو روش اسنادی و میدانی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، گردشگری پایدار، توسعه پایدار، بازار تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.