مکانیابی بهینه استادیوم ورزشی با استفاده از روش AHP(نمونه موردی شهر یاسوج)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_657
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1039
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری؛ دانشگاه علوم و تحقیقات واحد کهگیلویه و بویراحمد
چکیده
رشد روزافزون ابعد شهرنشینی و شکل گیری مقیاس های جدیدی از رشد شهری در طی چنددهه اخیر، موجب شده است که شهر و شهرسازی معاصر با چالش های نوینی مواجه گردد. به دلیل گستردگی ابعاد و تغییر در ماهیت مسائل شهری و پیچیدگی این جامع نگری و توجه بهابعاد و جنبه های مختلف شهرنشینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این میان توجه و تأکید بر برنامه ریزی و توسعه پایدار شهرها بیش از هر زمان دیگری به سطوح پایین تر و ابعادملموس زندگی شهروندان به سطوح پایین تر و ابعاد ملموس زندگی شهروندان با هدف تأمین شرایط لازم برای رفاه و مشارکت شهروندان، متمایل گشسته است. مقاله ی حاضر با هدفمکانیابی استادیوم ورزشی در شهر یاسوج ارائه شده است. بر این اساس ضوابط و عوامل تاثیر گذار در انتخاب مکان مناسب برای احداث انواع ورزشگاهها، در 4 دسته اصلی شامل دسترسی،اثرات قیمت زمین، امنیت و مساحت تقسیم بندی شده اند. اطلاعات موردنیاز برای معیارهای فوق با شیوه ی بردداشت میدانی (مصاحبه و مشاهده) جمع آوری گردیده و سپس برای دست یابی به بهترین مکان از مدل فرایند ترکیبی تحلیل سلسله مراتبی یاAHPاستفاده شده است نتیجه ی نهایی که ماحصل بررسی کلیه معیارهای مرتبط با مکانیابی استادیوم مورد نظر می باشد،محدوده مورد نظرتحقیق را به صورت پهنه های با اولویت قوی، متوسط و ضعیف نشان می دهد، و مکانهای پیشنهادی برای استادیوم ورزشی را مشخص می کند.کلیدواژه ها
مکانیابی بهینه، شهر یاسوج، استادیوم، فرایند تحلیل سلسله مراتبیAHPمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.