بررسی معماری اسلامی دوره ی صفویه در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_382
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز باطنیه

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سردرود

مهسا روئین تن

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سردرود

الناز بهنود

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سردرود

علی زینالی عظیم

عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

مقاله حاضر در مورد معماری اسلامی دوره صفویه است. از آنجایی که همیشه اعتقادات، ارزشها و هنجارهای اجتماعی حاکم برجامعه درمعماری، هنر و شهرسازی بسیار تاثیرگذار بوده است، در این راستا هم معماری و هنر نیز یکی از مواردی که به احراز هویت معنوی انسان کمکنموده است. در ایران هم پس از اسلام، صفویه دوره ای بوده که با الهام گیری از ارزشها و اندیشه های فلسفی اسلامی بخصوص مذهب شیعه، زمینه ظهور مکتبی به نام مکتب اصفهان گردید که در تاریخ معماری ایران پس از اسلام بی نظیرترین سبک معماری در ایران به شمار می آید. در این دوره کلیه آثار معماری دارای مضامین خاص عرفانی و فلسفی می باشند که با فرهنگ و معماری ایران قدیم عجین شده است. و مهمتر از همه تمام اصول معماری ایرانی اسلامی بکار گرفته شده است و اصل سادگی و سلسه مراتب فضاهای معماری در آن به دقت رعایت شده است. در این پژوهش سعی شده است بطور کلی معماری اسلامی دوره صفویه بررسی شده و زوایای ناشناخته آن آشکار شوند

کلیدواژه ها

معماری، معماری اسلامی، مکتب اصفهان، دوره صفویه، ارزشهای معنوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.