بررسی عناصر باغ ایرانی با مطالعه موردی باغهای شیراز
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1603
نویسندگان
هیات علمی، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
عضو بخش تحقیق و توسعه، شرکت مهندسین مشاور پرهون-آبراهه
چکیده
در این تحقیق که بر اساس اسناد و مطالعات کتابخانهای انجام شده، به تحلیل باغ ایرانی پرداخته شده است. نتیجه آنکه با توجه به ارتباط بین علتهای مادی و فاعلی که همگی در راستای تأمین آسایش و لذتجویی انسان بوده و در این راهاز علت صوری هندسی و منظم بهرهگیری شده است. لذا میتوان گفت که غایت اولیه ساخت باغ ایرانی لذتجویی بوده است. اما این غایت با گذشت زمان با غایت معنایی ترکیب شده و غایت نهایی بهصورت یک بهشت مقدس نمود یافتهاست. در این راستا سه باغ از مجموعه باغهای شهر شیراز مورد ارزیابی قرار گرفته است. به گفته محققان، باغ ارم، تخت و جهاننمای شیراز از باغهای قدیمی ایراناند، با سابقهای دست کم تا پیش از قرن هشتم. درک معماری این باغها در شناخت باغ ایرانی بهطور خاص و شناخت معماری ایران مؤثر و مفید است. انتخاب این باغها بر دو اصل عمده استوار بودهاست: اولاً از کهن ترین باغ ها باشند و ثانیاً اطلاعات لازم برای بحث و گفتگو درباره طرح معماری آنها در دسترس باشد. با توجه به این دو شرط، سه باغ ارم، باغ تخت و باغ جهاننما انتخاب گردید. انتخاب این باغها با پذیرش این دو فرض است: 1) پذیرش ادعای متون بر این که باغهای ارم و تخت و جهاننما از پیش از قرن هشتم بر جا مانده اند؛ 2) پذیرشاطلاعات موجود و در دسترس شامل اوضاع فعلی باغها و عکسها و نقشههای بر جای مانده و متون توصیفی که این باغها را معرفی میکنند.کلیدواژه ها
باغهای ایرانی، باغ ارم، باغ تخت، باغ جهاننما، شیراز، عناصر باغمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.