بررسی طراحی اقلیمی بومی در مناطق کوهستانی بر اساستوسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام مطلوبی

کارشناس ارشد معماری

چکیده

با ظهور معماری مدرن و استفاده روزافزون از انرژی های فسیلی، تطابق ساختمان با شرایط اقلیمی مورد کم توجهی قرارگرفت. استفاده بیش از حد منابع انرژی فسیلی برای رساندن ساختمان به شرایط مناسب و ایجاد آسایش حرارتی، باعثکاهش این منابع تجدید ناپذیر می شود. افزایش آلودگی هوا و همچنین افزایش گازهای گل خانه ای در جو زمین که عامل گرمایش جهانی است از دیگر عواقب استفاده سوخت های فسیلی می باشد. طراحی اقلیمی بناها نقش تعیین کننده ای درکاهش مصرف سوخت و حفظ آن خواهد داشت. دانلد واتسون طراحی اقلیمی را روشی برای کاهش همه جانبه هزینه انرژییک ساختمان می داند. برای طراحی اقلیمی لازم است شرایط اقلیمی منطقه بررسی شود تا با شناخت شرایط اقلیمی راهکارهایی را برای سازگاری بیشتر بنا با اقلیم و استفاده از انرژی طبیعی را ارائه دهیم. اقلیم سرد و خشک از مصرفکنندگان عمده انرژی های فسیلی به شمار می رود. بررسی شرایط اقلیمی و ارائه راهکارهایی در جهت سازگاری اقلیمی بناها در شهر تبریز به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای واقع در این اقلیم از اهداف این مقاله می باشد. اطلاعات موجود در کتب و مقالات (شیوه کتابخانه ای) وهمچنین اطلاعات گرفته شده از سازمان های ذیربط از جمله ادارههواشناسی شهر تبریز راهنمای ما در نگارش این مقاله می باشد

کلیدواژه ها

طراحی اقلیمی، انرژی، بنا، سازگاری اقلیمی، اقلیم سرد و خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.