بررسی تطبیقی چالشهای پیشرو در رابطه با حریم آثارتاریخی و قوانین آن(نمونه موردی برج جهان نمای اصفهان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن رسولی

تهران ، بلوار استاد معین ، انتهای خیابان دامپزشکی ، خیابان محمد خانی ، نبش کوچه نسترن ،پلاک۳۶

مریم کیایی

قزوین فاز دوم جانبازان ، خیابان ایران ، کوچه فجرسوم پلاک ۵

چکیده

موضوع حریم از موارد بسیار مهم و حساس در ارتباط با تمامی اموال است. بررسی های انجام شده در رابطه با موضوع حریم آثار تاریخی در کشور به طور نسبی محدود و کم می باشد و اگر هم نوشته ای در این باب تهیه شده در همانمرحله مبانی تئوری بوده و هیچ گاه در عمل به آن کوششی صورت نگرفته است . پرسشی که در این تحقیق مطرح است این است:آیا قوانین و مقررات تدوین شده در کشور ما در ارتباط با مساله حریم آثار تاریخی (با نگاه و تاکید بر نمونهموردی و تخلفات صورت گرفته) مانع از ارتکاب جرم و حفظ حریم آثار می شود یا خیر ؟ هدف از انجام پژوهش، بررسیضوابط مناسب و چگونگی تدوین قواعد حریم گذاری آثار تاریخی است . نتایج تحقیق نشان می دهد که در حوزه قوانین مواردی باید مورد ملاحظه قرار بگیرد. از جمله آنکه بهتر است مانند برخی از کشورها این موضوع در قانون اساسی آورده شود. در این تحقیق از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده نوع استدلال قیاسی می باشد

کلیدواژه ها

حریم ، آثار تایخی ، مقررات ، برج جان نما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.