بررسی تحلیلی بافت ، محله وهمسایگی از منظر اجتماعی و فرهنگ ( نمونه موردی شهرگرگان)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_343
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 928
نویسندگان
مدیر گروه معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد آق قلا ،گروه معماری ،گرگان،ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان ،گروه معماری ،گرگان ،ایران
چکیده
در گذشته فضا و بافت کالبدی شهر همیشه هسته اولیه شکل گیری شهر بوده و بر پیوندفضایی میان عناصری همچون ،مرکزشهر ،محلات ،گذرها ،میدانها و......استوار بوده است .بافت قدیم استر آباد یکی از این موارد میباشد که تابع عوامل طبیعی مثل آب ،زمین ،تابش نور خورشید و همچنین عوامل اجتماعی – فرهنگی بوده وشهر به چندین محله تقسیم بندی و هر محله دارای تعدادی گذر و میدانگاهی بود که غالبا شکل هندسه ای آنها چند ضلعی مربع یا مستطیل بود و در محلات مرکزی به نامپاتوق قرار داشت که محل گردهمایی جمعیت در مراسمات اعیاد و عزاداری وجشن و......... بوده است ودر میدانگاهی محلهعناصری همچون مسجد ،حمام ،مدرسه و ملاخانه وگاهی نیز درخت چنار بسیار قدیمی قرار داشت .وعلاوه براین واحد همسایگی در میان این بافت دیده میشود به نحوی که همه ساکنین در طی روز یا ساعاتی از شبانه روز با هم دیدارخواسته یاناخواسته دارندو از اوضاع واحوال هم جویا هستند. چهارچوب نظری این پژوهش براساس فرهنگ و سنت می باشد. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و تاریخی- تفسیری است و اطلاعات از طریق مطالعات اسنادی- کتابخانه ای و مطالعات میدانی جمع آوری شده و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و باتوجه به نتایج مبانی ثابت و متغیر طراحی که متناسب با امکانات و شرایط خاص دوران بوده شناسایی شده استکلیدواژه ها
محله ،بافت ،کالبد،فرهنگ ،اجتماع،واحد همسایگیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.