بررسی بیرونی ترین لایه بدنه شهری و تاثیر آن در تغییر شکل منظر شهری (موردمطالعاتی:تابلوهای خیابان زند شیراز،حد فاصل خیابان فلسطین تا پوستچی)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_334
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 754
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه علوم و تحقیقات کرمان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس، ایران
چکیده
منظر شهر، فضایی است ما بین انسان و اتفاقات شهری و انتقال دهنده ارتباطات واجزای تشکیل دهنده آن فضا به مخاطب خود یعنی مردم است . علائم وتابلوها از جمله اجزایی هستند که بیشترین و نزدیکترین ارتباط را با مخاطب خوددارند و در واقع بیرونی ترین لایه بدنه شهری را تشکیل می دهند. وجود این علائم و تابلو ها در نمایش شهری زنده و پویا بسیار موثر است؛ اما استفاده بیش از حد آن ها نیز باعث آلودگی بصری و تشویش اذهان عمومی می گردد.یکی از مهم ترین و قدیمی ترین خیا بان های شهر شیراز خیابان زند است. که با تابلو های تبلیغاتی مغازه ها و تابلو های ساختمان پزشکان پوشیده شده است ؛ جهت جلب توجه بیشتر مخاطبین این محور شکل گرفته اند و باعث ایجادتاثیرات مطلوب و نا مطلوبی در منظر شهری این محدوده شده اند. در این پژوهش با استفاده از روش تحقیق میدانی بعد از مشاهده و بررسی منابع جمع آوری شده به تجزیه و تحلیلخیابان زند (حد فاصل خیابان فلسطین تا پوستچی)، و بررسی همزمان نقاط قوت و ضعف موجود از جمله فرم، چیدمان،مقیاس و چگونگی استفاده از رنگها، که به دلیل وجود تابلو ها در این محور ایجاد شده است، پرداخته ایم و زمینه های مختلف را بررسی کرده ایم و در انتها به این نتیجه رسیده ایم که با ایجاد هماهنگی میان آیتم های موجود، هر دو جنبهیعنی آرامش بصری و نمایش فضای شهری زنده و پویا، (عاری از آلودگی بصری و تشویش اذهان عمومی)، را داشته باشیم.کلیدواژه ها
منظر شهری، تابلوهای تبلیغاتی، خیابان زند، آلودگی بصریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.