بازیابی نقش حیاط ایرانی در حیات امروزی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_315
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 906
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری علوم و تحقیقات سیستان و بلوچستان
چکیده
زندگی ماشینی - خانه های کوچک امروزی آینه ی تمام نمای نگرش کمی به بحث مسکن و استفاده سود جویانه اززمین است. عدم توجه به هویت و توسعه پایدار در مسکن امروزی موجب پایین آمدن کیفیت فضایی و در نتیجه غفلت ازتاثیر گذاری محیط زندگی بر روان خانواده شده است. از دیر باز حیاط در خانه های ایرانی نقش پر رنگ حفظ حریم خانه و خانواده را جلوه بخش بوده و باعث ادامه حیات ودوام زندگی در خانه شده است. حیات ایرانی با آن حوض آبی و گلدان های شمع دانی در ذهن خسته و مشوش شهروند امروزی تجلی گر صفا و صمیمیت زندگی گذشته است و با ایجاد حس تعلق به گذشته در افراد خود زمینه بخش بهبودتاثیرات روانی محیط بر کاربر فضا میشود. به منظور باز زنده سازی نقش محوری حیاط خانه های ایرانی در مسکن امروزی و بازگرداندن دوباره ارزش های پایدار به جایگاه اصلی خود زمینه ساز پر رنگ تر کردن حریم ها در قالب حیاطامروزی است. این مقاله با نظر به نقش اقلیمی حیاط در معماری ایرانی،بر لزوم استفاده از آن و دستیابی به فرم پایدار، منحصر به فرد و در عین حال با نگاهی نو به این مقوله پرداخته است. پژوهش با مطالعه کیفی صورت گرفته و ابزار گرداوری داده ها ، مشاهدات عینی و مطالعه منابع مکتوب می باشدکلیدواژه ها
حیاط ایرانی، خانه، ارزش های پایدار، حریم خصوصی، فرهنگ دینی، مسکن امروزیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.