بازآفرینی تعامل بین آیین ها و مناسک با کالبد شهر و نقش آن در احرازهویت فضاهای شهری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_303
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 994
نویسندگان
استادیار دانشگاه پیام نور،دکترای تخصصی فلسفه هنر
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه زنجان
چکیده
پیشرفت تکنولوژی و مهاجرت روستاییان به شهر و نیاز به ساخت و ساز های جدید در پی تخریب های پی در پی،سیمای شهر ها را به سرعت و در مدت زمان کوتاه دستخوش تغییر قرار داده است؛ به گونه ای که شهرهای در حالتوسعه با بحران هویت مواجه شده اند. تغییر مداوم سیمای شهر ها، خاطرات جمعی را از ذهن مردم زدوده و همین امر باعث بی تعلقی و بی تفاوتی شهروندان نسبت به شهر و بی هویتی آن ها شده است. هویت یک مکان یا فضای شهری کهموجب سرزندگی و با معنی بودن فضای شهری شده، با مفاهیمی چون حس تعلق و خاطرات جمعی رابطه ی نزدیکی دارد که آیین ها می توانند در بازآفرینی آن نقش داشته باشند. این مراسم به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر ساختار شهر از دیرباز مطرح بوده و ساختار شهرسازی بافت قدیم شهرهای سنتی گویای این موضوع می باشد درواقع ساختارمراسم عامل ایجاد نوعی پیوند میان انسان کالبد تاریخ و فضا بوده است که درک ناصحیح و عدم توجه کافی به آن در ساخت و سازهای شهری امروزی منجر به از هم گسیختگی ساخت اجتماعی از نظر ساخت کالبدی- فضایی و در نتیجه ازدست رفتن سرمایه های هویتی- مذهبی و شکل گیری فضاهای نامطلوب شهری شده است. در این مقاله تلاش شده است تا با بازنگری به جایگاه و اهمیت آیین ها و مراسم آیینی در ایجاد خاطرات جمعی، به نقش این آیین ها در احراز هویت فضای شهری بپردازد و راهکارهای موثر معماری را برای تداعی ساختن هویت فضاهای شهری در راستای برقراری تعامل بین آیین ها و کالبد شهر ارائه دهدکلیدواژه ها
آیین، خاطرات جمعی، هویت مکان، هویت فضای شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.