باز شناسی الگوهای معماری پایدار در خانه های سنتی اردبیل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1260
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اردبیل
کارشناس معماری و عضو پژوهشگران جوان
چکیده
همانطور که می دانیم مبحث پایداری در پنجاه شصت سال اخیر در محافل علمی در دنیا مطرح گردیده است در کشور ما ایران درگذشته های بسیار دور نمود این نوع از معماری پایدار را در نمونه های معماری سنتی ایران بسیار می توان رویت نمود، در دورانگذشته ایرانیان متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه راهکارهای پایداری همسو با حفظ محیط زیست را یافته و در ساخت و سازهای خود به طور خیلی ماهرانه از آن استفاده کرده اند نمونه های آن در منطقه سرد کوهستانی ایران است که با وجود سرمای شدید درزمستان و رطوبت کم ،بارش برف سنگین و تابستان معتدل و ... منجر شده تا معماران با توجه به این نوع اقلیم طراحی کنند تا موجبصرفه جویی انرژی و مصرف سوخت شود. که می توان به موارد زیر اشاره کرد.استفاده از پلان متمرکز ، نحوه قرار گیری بنا، اتاق های کوچک با ارتفاع کم ،بازشوهای کوچک ، دیوارهای نسبتا قطور،بام های مسطح و مصالح با ظرفیت حرارتی بالا. جزو مواردی است کهلحاظ نمو دن این موارد با توجه به شرایط اب و هوایی اردبیل در ایجاد شرایط پایداری در فضاهای معماری ایران تاثیر اساسی دارداین مقاله سعی دارد عوامل پایداری در معماری خانه های سنتی خانه های سنتی اردبیل را بررسی نموده و راهکارهای بومی را که به نوعی سبب ایجاد شرایط پایدار در مقابل شرایط اب و هوایی و اقلیم سرد این منطقه شده است را را مورد بررسی و تحلیل قرار دهدکلیدواژه ها
معماری پایدار ، اقلیم سرد، خانه های سنتی اردبیلمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.