روش های طراحی مخازن و مقایسه اقتصادی آنها با در نظر گرفتن ملاحظات اجرایی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
- کد COI اختصاصی: NSIA01_181
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 881
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی سازه ، پژوهشگر مرکز تحقیقات و توسعه اتکا
کارشناس مهندسی مکانیک ، پژوهشگر مرکز تحقیقات و توسعه اتکا
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی زلزله
چکیده
مخازن ذخیره سازی مایعات با توجه به رشد روز افزون جمعیت شهرها از یک طرف و توسعه آنها از سوی دیگر در زمره سازه های بااهمیت عمرانی و صنعتی تقسیم بندی می شوند. با توجه به وضعیت لرزه خیزی کشور ، حفظ کارایی و عملکرد مطمئن و صحیح انواعمخازن مایعات در مقابله با زلزله های بزرگ محتمل به منظور جلوگیری از خطر های ثانویه و استفاده هایی مانند اطفاء حریق ، آب شرب ،بهداشت عمومی که پس از وقوع زلزله از این مخازن می شود حائز اهمیت فراوان می باشد. همچنین به دلیل ماهیت مخازن که برای نگهداری مایعات از آنها استفاده می شود ، بوجود آمدن ترک پس از وقوع زلزله می تواند موجب نشت مایعات و بلا استفاده شدن مخازن و از بین رفتن سرمایه های ملی شود . لذا لازم است طراحی بهینه مخازن با در نظر گرفتن اصول صحیح طراحی و همچنین مسائل اقتصادیجزء اولویت های اصلی سازمان های بهره بردار قرار گیرد. در این مقاله علاوه بر بررسی روش های طراحی مخازن به معرفی انواع مخازن نگهداری و بررسی اجمالی نکات اجرایی و طراحی لازم پرداخته می شود. همچنین در ادامه به بررسی توجیح اقتصادی مخازن بتنی یا فلزی و عوامل تاثیرگذار بر انتخاب نوع مخزن اشاره میشودکلیدواژه ها
مخزن، طراحی، مقایسه اقتصادی، ملاحظات اجراییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.