دلایل ، روشها و مزایای بکارگیری مهندسی ارزش در پروژه های عمرانی ( به صورت ویژه در پروژه های راه و ترابری )

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد پیمان

دانشجوی ارشد مدیریت ساخت، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران

چکیده

با نگاهی گذرا به خصوصیات اجرای یک پروژه عمرانی علی الخصوص یک پروژه راه و ترابری همچون پیچیدگی بالا ، تعددذی نفعان ، هزینه و زمان زیاد ، درگیر بودن دستگاه های اجرایی متعدد و ... می توان دریافت که حل تمامی مسائل فوقکاری بسیار دشوار و طاقت فرسا برای مدیران است. مهندسی ارزش به عنوان مرور سیستماتیک یک پروژه ، محصول یا فرآیندی جهت بهبود کارایی و کیفیت ، بهبود مدیریت ، کاهش زمان و کاهش هزینه تمام شده توسط یک تیم متخصصو مستقل می باشد که استفاده از آن جهت یافتن نقطه بهینه و تعادل بین کارکرد ، کیفیت و هزینه در پروژه ها می تواندمزایای فراوان و بسیاری را در بر داشته باشد ، بنابراین انتخاب بهترین گزینه توسط تیم مهندسی ارزش باید به صورتی باشد که تعادل را بین کارکرد ، کیفیت و هزینه برقرار کند. تمرکز این روش بر روی توابع پروژه ، محصول و یا فرآیند کهمی بایست اجرا گردد ، می باشد که آن را از دیگر روشهای مرتبط با بهبود کیفیت یا کاهش هزینه متمایز می سازد. در این مقاله ابتدا مقدمه ای در رابطه با مهندسی ارزش و همچنین سیر تاریخی آن بیان می شود و در ادامه ضمن تعاریفی از مهندسی ارزش دلایل ، مراحل ، روشها و مزایای بکارگیری آن در پروژه های عمرانی علی الخصوص پروژه های راه وترابری مورد بررسی قرار می گیرد. در آخر 10 پروژه راه و ترابری از تجارب داخلی و خارجی بکارگیری مهندسی ارزش بیان می شود تا مطالب بیان شده در تحقیق به صورت عینی و با ذکر مثال نیز مورد بررسی قرار گرفته شده باشند. در این تحقیق سعی شده است که ضمن آشنا سازی خوانندگان محترم با مقوله مهندسی ارزش و ترغیب آنان به استفاده از آن در کلیه پروژه ها ، نشان داده شود که گسترش استفاده از مهندسی ارزش در پروژه ها امری بسیار مثبت و مفید خواهد بود

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش ، پروژه های راه و ترابری ، افزایش کیفیت ، کاهش هزینه ، کاهش زمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.