درآمدی برارزیابی رفتار لرزه ای قابهای فولادی دارای نامنظمی جرمی درارتفاع

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن گرامی

دانشیار گروه عمران گرایش زلزله، دانشگاه سمنان

علی اکبر دارستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش زلزله، دانشگاه سمنان

مهرآسا جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش خاک و پی، دانشگاه سمنان

چکیده

نامنظمی های سازه ای از مسایل غیر قابل اجتناب در بسیاری از سازه های شهری تلقی می شوند. در این بین، نامنظمی جرمی در ارتفاع ازعمده ترین منابع نامنظمی در ساختمان ها بنا به دلایل معماری به شمار می رود. این نوع نامنظمی فاکتور مهمی می باشد که بر پاسخ سازه هاتحت بارهای لرزه ای تأثیر می گذارد. در این مطالعه با توجه به مروری که بر تحقیقات انجام شده توسط سایر محققین انجام شده، پاسخ هایلرزه ای که از تحلیل های استاتیکی خطی و دینامیکی خطی بدست آمده بررسی شده و نتایج آن با تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی مقایسه شده اند. مدل های استفاده شده در این مطالعه، ساختمان های 5,8, 10 و 15 طبقه ی فولادی می باشند. نامنظمی جرمی در ارتفاع ساختمان توسط افزایش جرم مؤثر تعدادی از طبقات نسبت به طبقات دیگر با نسبت جرمی 2و 3 ایجاد شده است. محل قرارگیری این نامنظمی می تواند در پایین، میانه و بالای ساختمان قرار داشته باشد. یک سازه ی منظم همچنین به عنوان مرجع به منظور مقایسه در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که پاسخ لرزه ای غیرخطی ساختمان دارای نامنظمی جرمی، به محل و مقدار نامنظمی و رکوردهای انتخابی بستگی دارد. همچنین نیاز لرزه ای که توسط تحلیل دینامیکی طیفی بدست آمده، کمتر از نیاز لرزه ای که توسط تحلیل استاتیکی معادل بدست آمده می باشد

کلیدواژه ها

نامنظمی جرمی، قاب فولادی، رفتار لرزه ای، تحلیل استاتیکی و دینامیکی خطی، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.